El xou ‘És Festa Major’ de La Trinca tancarà el Bicentenari el 27 de maig


Han passat onze mesos des que el 2 de maig de 2017 el president Carles Puigdemont va inaugurar l’Envelat del Bicentenari als Jardinets, amb un acte previ al Palau Robert. I després d’uns mesos d’actes menys vistosos des dels dies estrictes de les festes a l’agost, la Fundació Festa Major ja ho té tot a punt per a la traca final. Tal com estava anunciat el cap de setmana del 25, 26 i 27 de maig l’edició dels 200 anys de la Festa Major de Gràcia s’acabarà, aprofitant alguns actes que es van haver de suspendre pels atemptats del 17-A, i donarà entrada a l’edició 2019 amb la presentació del cartell de la pròxima edició.
La presidenta de la Fundació Festa Major, Carla Carbonell, ha explicat aquest dilluns a la comissió de cultura el programa de cloenda, que se centrarà a la plaça de la Vila, amb la majoria d’actes a plaça o a l’interior del Districte. La façana del Districte, que s’està sotmetent a una reforma després d’eliminar precisament el mural del Bicentenari, ja estarà a punt.
Divendres 25 arrencarà a les 18. 30 hores el programa final amb la cantata Canta un conte, que l’Orfeó Gracienc ha preparat amb escoles de la Vila i tot seguit hi haurà l’acte oficial de clausura del Bicentenari a la sala d’actes del Districte. Dissabte 26 el matí arrencarà amb un taller d’elaboració de guarnits i al vespre, a les 21.30 hores, es recuperarà el concert dels Sírex i els Mustang que estava previst el 17 d’agost. Diumenge 27 hi haurà un vermut fester amb photocall al migdia, a les 17 hores arrencarà el cercavila de tancament encapçalat amb els Ministrers de la Vila de Gràcia i les colles de cultura popular entre Can Musons i plaça de la Vila, i a les 18 hores començarà l’espectacle final Gran diada de Festa Major, centrada en les peces del disc de La Trinca És Festa Major amb la Cobla Orquestra dels Lluïsos de Taradell i l’orquestrina Tarasca Folk. També aquest acte s’havia d’haver fet el 20 d’agost.

Festa Major de Primavera. La coincidència de dates però sobretot de lloc, plaça de la Vila, entre els actes oficials i els previstos pels moviments socials en la recuperada Festa Major de Primavera, obligarà a moure dates a aquest últims al 10-13 de maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *