La desafectació de Rambla de Prat farà aflorar un bloc sencer d’habitatge públic

Gràcia comptarà en el futur pròxim amb un bloc sencer d’habitatge públic al nucli històric de la Vila, una vella aspiració en un districte on els percentatges en aquest àmbit són els més baixos de la ciutat.

Concretament serà al número 12bis de la Travessia de Sant Antoni, a tocar de la placeta Anna Frank i el CAT, on ara hi ha un altre edifici que s’ha d’enderrocar.
El nou bloc, més estret i alt i amb nova entrada per la placeta, és la gran variació del projecte de desafectació dels habitatges encara afectats per l’allargament de Rambla de Prat cap endins del nucli històric. Aquest projecte, anunciat ara fa quatre anys pel Districte, es modifica ara per convertir el bloc sencer en una oferta d’habitatge públic que abans només es preveia de manera parcial.
L’Ajuntament ha interpretat aquest canvi com una modificació substancial del projecte que ja estava aprovat i, per tant, ara s’haurà de tornar a passar per aprovació inicial -previsiblement al maig- i per exposició pública i aprovació definitiva. El Districte farà una reunió amb els veïns a finals d’abril per explicar aquests canvis. El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha explicat part d’aquests detalls a preguntes dels veïns en l’audiència pública d’aquest dimecres.
En qualsevol cas, el que no canvia són els eixos principals del projecte: la desafectació de 112 habitatges que, si s’hagués perllongat la Ramla de Prat cap endins de la Vila, haurien anat a terra. Encara el 2009 aquesta idea no estava descartada per l’Ajuntament (vegeu L’Independent núm. 530). També quedaran desafectats un total de quinze locals.
La placeta Anna Frank serà la principal beneficiada d’aquesta desafectació i eixamplament per l’efecte d’enderroc i aixecament del nou edifici. L’ampliació de l’espai situarà l’arbrat actual al centre i la rampa es traslladarà al peu del pati de l’escola bressol Enxaneta, que quan es va construir en el mandat 2007-2011 ja va donar pistes de la marxa enrere de la façana que es fa ara en aplicació parcial del Pla General Metropolità

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *