Els nuclis de l’1-O a les escoles organitzen una diada memorial

Els milers de veïns que l’1 d’octubre, ara fa sis mesos, van acompanyar les urnes amb un cap de setmana ple d’activitats a les escoles, en tant que centres de votació, s’han organitzat aquesta setmana per retrobar-se dissabte en una diada memorial d’aquella sacsejada social. A Gràcia l’1 d’octubre es va viure amb inquietud, amb visites constants dels Mossos d’Esquadra a punts com la Sedeta, el Reina Violant o l’Univers i el sobrevol de l’helicòpter del Cos Nacional de Policia. Però el record és festiu. No hi va haver cap incident.
És per això que almenys set col·lectius de Gràcia, pertanyents als nuclis de votació de les escoles L’Univers, Jujol, Vedruna, Siracusa, Sedeta, Secretari Coloma i Pau Casals han resposta a una proposta del CDR de Gràcia i han treballat un programa d’activitats per “recuperar el contacte amb el barri”, tal com apunten fonts del col·lectiu de l’Univers. “Volem convidar els veïns a reviure aquell dia”, afegeixen. No tothom s’ha integrat en els Comitès de Defensa de la República o participa setmanalment en les concentracions d’Òmnium a la plaça de la Vila.
El CDR de Gràcia va fer una crida diumenge passat a totes les escoles i centres de votació de la Vila per organitzar activitats tant dissabte 7 com diumenge 8 per “fer palès l’incompliment del mandat democràtic i l’escalada repressiva”. Ara mateix, en un cap de setmana amb un munt de convocatòries festives (Fem Mercat a Vallcarca, la Diada de les Colles de Cultura, el tall mensual del carrer Gran, la Diada de la Independència…), s’ha confirmat la concentració de la diada el dissabte 7 amb xerrades, dinars populars i actuacions musicals. L’Univers farà les seves activitats a la plaça John Lennon i Jujol ho farà a Sant Miquel, Vedruna farà els actes al carrer Pérez Galdós i la resta dins dels centres de votació.

Festa a Revolució. El nucli de l’1-O a l’Univers ha organitzat una xerrada a les 11 del matí amb dos activistes locals, l’exdiputat David Fernàndez i el politòleg Jordi Muñoz. A la Sedeta hi haurà una paella i un taller de xapes, i un recital de poesia a Jujol. Tot acabarà amb una festa a plaça Revolució (18h).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *