Gràcia estrena un mapa de vies ciclables amb aparcaments i comerços especialitzats

Oberta la veda de les sancions contra les motos mal aparcades (i no només a les set fases previstes per la Guàrdia Urbana sinó també en carrers com Bailén o Martínez de la Rosa) i el desplegament de 300 nous aparcaments de bicicletes, el Districte insistirà a partir d’aquest cap de setmana en la promoció d’aquest últim mitjà de transport com a alternativa als vehicles motoritzats per desplaçar-se pels barris de Gràcia. La diada mensual de pacificació del carrer Gran al trànsit se centrarà aquest dissabte en la bicicleta i servirà per presentar l’edició d’un mapa de vies ciclables de Gràcia.
L’anomenat mapa ciclable de Gràcia explica la normativa per a bicis, vianants i vehicles a motor i inclou els carrils bici existents i les direccions de combinació en alguns casos (pujar per Marina i baixar per Sardenya), i afegeix els nous carrils d’Esteve Terrades o avinguda Vallcarca nord, aquest últim envoltat de polèmica veïnal. Però amb certa sorpresa també s’incorpora al mapa carrils bici previstos però encara inexistents com el de Pi i Margall o el de l’avinguda Vallcarca sud.
El mapa també inclou no només les estacions del Bicing sinó també les estacions de bicicletes elèctriques, de les quals actualment només n’hi ha tres al nucli històric, totes en els pàrquings soterrats de Gal·la Placídia, Siracusa i Torrent de l’Olla, i dues més als límits del carrer Marina i avinguda Diagonal amb passeig de Gràcia.
Potser la novetat més important del mapa és la incorporació de comerços especialitzats, molts dels quals també participaran aquest dissabte en la jornada de pacificació del carrer Gran per donar a conèixer la seva oferta en últims models, bicicletes de càrrega o serveis de missatgeria. El Districte també s’ha adherit a la campanya 30 dies amb bici.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *