El dret a l’aigua

per Conxa Garcia
Ja vaig tractar el tema de l’aigua en aquesta columna després que s’aconseguí una gran victòria per a la democràcia, la societat civil i per als gairebé dos milions de ciutadans que van signar la Iniciativa Ciutadana Europea sobre el Dret a l’Aigua, aprovada el 2015. La posició del Parlament Europeu és clara: la Comissió està obligada a implementar el dret humà a l’aigua i al sanejament a Europa mitjançant eines legislatives eficaces. L’Aigua es defineix com element indispensable per a la vida i la dignitat humana, que no pot ser tractat com una mercaderia. Per tant, els serveis d’aigua han de ser exclosos de tots els acords comercials com ara el TTIP i l’economia de mercat. El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha de votar properament per aprovar la consulta ciutadana per municipalitzar l’aigua. La pressió de la ciutadania ha estat eficaç i crucial a Europa i també ho ha d’estar a la nostra ciutat. La gestió de l’aigua ha de romandre lluny dels interessos privats o comercials. Els serveis públics de l’aigua es regeixen per paràmetres d’eficàcia social, ambiental i econòmica alhora que han de promoure la participació i el control social i una gestió transparent. Volem serveis públics gestionats públicament, on l’objectiu no sigui generar dividends sinó millorar el servei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *