Rajoles per preservar la memòria històrica

The Tile Hunter és un projecte, impulsat pel Joel Cánovas, que té com a objectiu recollir rajoles hidràuliques que la gent abandona o llença per tal de conservar la cultura i la història. “Vaig començar a agafar rajoles fa 4 anys amb un amic, caminant per Gràcia. Ens feia pena que la gent les tirés i vam pensar en fer marcs”, explica el Joel.
La idea original ha anat a més, i a dia d’avui ja compta amb 27.000 rajoles distribuïdes en 1.700 models diferents. Algunes d’elles, les tenen emmagatzemades en un local del carrer Massens. A partir de la viralització que va tenir el projecte van pensar en fer un pas més amb la creació de la Gimcana Tilecrossing. Un diumenge el mes, amaguen 5 rajoles pel barri, les 11 primeres edicions s’han fet pels carrers de Gràcia, i a través de les xarxes socials donen pistes de com trobar-les. Els guanyadors s’emporten una rajola com a premi.
Actualment tenen en marxa una campanya de crowdfunding per tal de seguir creixent i poder finançar les despeses del projecte que són sobretot dedicades a l’organització d’iniciatives de recerca i rescat, la catalogació a nivell històric, artístic, tècnic i científic de les rajoles, i la divulgació de les dades obtingudes.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *