L’Independent de Badalona sortirà al carrer el 20 d’abril

Un any després de la constitució de l’Associació Cultural l’Independent de Badalona, sorgit de l’impuls de la cooperativa gracienca DbCoop, el proper 20 d’abril veurà la llum el seu projecte principal: el setmanari L’Independent de Badalona. Agermanat amb Gràcia en els principis de periodisme de proximitat independent i crític, la publicació pretén sumar un nou mitjà de premsa escrita en una ciutat de 210.000 habitants amb molta riquesa i diversitat social i cultural.
Així, el setmanari es repartirà també tots els divendres als punts de distribució repartits als diferents barris de la ciutat i tindrà una tirada de 8.500 exemplars setmanals. El periodista Javi Torres està al capdavant de la redacció, que compta amb dues persones més, a banda dels col·laboradors i altres professionals que ja s’han mostrat interessats en donar suport a la publicació. Torres, amb molta experiència en mitjans locals i coneixedor del Barcelonès després del seu pas per Diari de Sant Adrià i Televisió de Badalona, defensa el projecte i confia en el suport i bona rebuda que tindrà una publicació com l’Independent a la ciutat: “Tot just hem fet una campanya de difusió i esperem que en els propers mesos s’hi sumi més gent al projecte”.
Tot i que la versió impresa no sortirà fins al 20 d’abril, l’edició digital i les xarxes socials ja funcionen des
de dimarts, i l’equip de redacció ja treballa a ple rendiment per omplir-la de continguts. “De temes no en falten”, assegura el director, “i esperem cobrir tots els barris i donar veu a tots els sectors i col·lectius. També treballem per treure a la llum temàtiques que fins ara no estan sortint a l’agenda informativa”.
Pel que fa a l’estructura de les seccions, tot i que l’estil i disseny s’inspiren en l’edició gracienca, el nou setmanari ha incorporat alguns canvis. Cada setmana obriran amb un tema d’actualitat “potent” i “d’impacte”, un reportatge o entrevista a les primeres pàgines a mode de Tema de la Setmana. Després tractaran altres notícies d’actualitat amb informacions més “institucionals” per encetar més endavant les seccions Conviure, amb peces de societat, Cultures (“amb plural, per incloure les diferents realitats d’altres comunitats), opinió, economia, esports i la contra. L’última pàgina tindrà sempre una entrevista; el nom de la secció és “a peu de carrer”. La festa de presentació serà el 19 d’abril al Centre Cultural L’Escorxador, al barri de la Salut. “Volíem defugir de les inauguracions convencionals així que serà un acte informal amb companys de professió i alguna sorpresa”, apunta Javi Torres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *