Marco Rubiol: “La cançó d’autor ha perdut una generació”

El cantautor de Calaf Marco Rubiol finalment ha fet realitat el seu somni i, carregat amb la seva guitarra i unes lletres introspectives i sentimentals, va fent camí “molt feliç però sense cap expectativa”. Només la de connectar amb el públic i sentir-se segur del seu moment musical i vital. La presentació de ‘Y a ti, nada, gracias por todo’ tindrà lloc al Cara B (Torrent de les Flors, 36), el proper dimarts a les 22 h.
Com ha estat el camí fins a arribar al disc? Què t’ha calgut per fer el pas?
Havia estat durant molts anys membre de grups però tenia un buit musical i moltes ganes de tirar un projecte personal propi. I fa cosa d’un any i mig vaig sentir que era el moment òptim. Vaig pensar allò de “o ara o mai”. I ara ja no hi ha volta enrere.
I vas decidir fer un disc. Com ha estat aquest procés?
Aquesta comprensió que la vida s’acaba em va obligar a fer el salt. Em sentia preparat. I tenia algunes cançons composades per al disc i necessitat algú de confiança que s’ho mirés amb carinyo. I vaig anar a buscar el Miquel Coll, un productor amic amb qui havia coincidit a Ayvalà. Havia estat molts anys en un registre de mestissatge i festa major i feia el pas a un estil totalment antagònic i per això necessitava un acompanyament. Va entendre ràpid què volia aconseguir amb el disc.
I l’amor és l’eix central, és clar.
És que tot passa per l’amor, què vols que et digui, sí. De totes maneres tampoc no penso en un tema concret a l’hora de composar. Simplement tinc una melodia que em matxaca el cap i tiro milles sense cap tipus de judici ni racionalització. Canto el que em surt, tal qual. Que sóc molt sentimental i retrospectiu? Sí, segurament, però és amb el que em trobo a gust i sóc feliç.
Creus que la cançó d’autor viu un bon moment?
No ho sé. Tampoc em veig a dins del circuit dels cantautors. Crec que és un gènere que sempre ha estat allà i estarà. Trobo que hi ha una generació que s’ha perdut aquet génere. Però mentre hi hagi algú que l’escolti estarà viu.
Com serà el concert de Gràcia?
Estic gaudint més dels concerts del que m’esperava. Sempre li fico molt d’esforç a tot el que faig però tampoc li dono moltes voltes. Espero que, com sempre, sigui capaç de fer desconnectar la gent de l’exterior perquè puguin connectar amb l’interior i emocionar-se.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *