El Districte planteja fer tancar les terrasses de Sol una hora abans

La segona Taula de Places dedicada a la plaça del Sol no només va centrar-se en l’ampliació de l’acció policial, com ja es va anunciar en la primera reunió del 12 de març (vegeu núm. 703) sinó que va aportar novetats a partir del requeriment judicial que un grup de veïns ha presentat per conèixer els decibels oficials que han de suportar, i que estan per sobre dels límits legals. El Districte, a través dels tècnics municipals, s’ha compromès a respondre el requeriment amb un informe oficial, però ja ha avançat una mesura per rebaixar els actuals índexs: avançar una hora el tancament de les terrasses dels bars.

Fonts veïnals presents a la reunió de dilluns han explicat que el Districte es basa en l’acció que ja ha desplegat a la plaça d’Osca, a Sants, des del maig de 2017, i que ve justificada pel fet que els 60 decibels de límit nocturn no es compleixen a Sol fins a les dues de la matinada, quan s’haurien de complir a les 11 de la nit. “Quan es buida la plaça es redueixen 6 decibels i quan ho fan les terrasses baixem 9 decibels més”, han apuntat els tècnics.

Actualment les terrasses dels bars tanquen a les 12 de la nit de diumenge a dijous i a la 1 de la matinada divendres i dissabte, i la proposta és que tanquin a les 11 els dies que l’endemà s’hagi d’anar a treballar i a les 12 en cap de setmana. “És una proposta, que es farà com a prova pilot aquest mateix any”, han apuntat fonts coneixedores del contingut de la reunió. La idea té el suport dels veïns i l’oposició dels restauradors. “Esteu jugant amb el pa dels meus fills” o “aquest horari no dóna temps a sopar”, van dir.

Per la seva banda, l’intendent de la Guàrdia Urbana al Districte, Joaquim Arandes, va detallar el pla d’ampliació de la presència policial a la plaça a diari des de finals de març fins a l’octubre, quan abans no començava fins al maig. Els agents hi seran des de les 23.00 hores fins a les 05.00 hores. La Guàrdia Urbana, en la mateixa intervenció, va apuntar que el 2017 s’han posat 39 denúncies per consum d’alcohol a la via pública i s’han confiscat 6 instruments.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *