Gràcia Solidària i l’hotel 1882, a l’antiga Henkel, acorden fer accions conjuntes de solidaritat

L’hotel del fons d’inversió Meridia Capital que s’ubicarà a l’antiga Henkel, al número 480-482 del carrer Còrsega, ja té data i nom definitiu per a la seva obertura: Hotel 1882 és el nom triat en al·lusió a l’any que van començar les obres de la Sagrada Família i l’1 de novembre és el dia D. Però l’estrena s’anticiparà a aquest Sant Jordi un cop el grup hoteler, a través del seu equip gestor Izaka, ha arribat a un acord amb la plataforma d’entitats Gràcia Solidària per desplegar un programa d’accions que permetin un aterratge suau amb sensibilitat local.

La primera d’aquestes accions és un vermut solidari programat pel dia de Sant Jordi a un altre dels establiments d’Izaka, l’Hotel Barcelona Catedral. “L’Hotel Barcelona 1882 no obre fins el 1 de novembre i per això aquest any no ho podem fer aquí”, ha apuntat la direcció de hotel a l’Independent. Gràcia Solidària, que agrupa una quinzena d’entitats de cooperació, fa una lectura positiva.

“Es van posar en contacte amb nosaltres i la predisposició ha estat bona per les dues parts”, apunta el president de Gràcia Solidària, Frederic Callís. La idea base de l’acord és que l’establiment hoteler cedeixi infraestructura i equip tècnic i la recaptació de les activitats es destini a la plataforma d’entitats gracienca.

L’Hotel 1882, de fet, ja va encarrilar qualsevol crítica veïnal a la seva presència quan el 2015 va pactar amb les associacions de veïns la cessió d’un equipament que s’està enllestint amb entrada pel passatge Mariner i de cara als jardins de Caterina Albert. Tal com van explicar els veïns de les finques limítrofs (vegeu L’Independent núm. 699), el local es destinarà a gent gran i famílies i guanyarà espai dels 200 metres quadrats previstos als 264 metres quadrats.

Pel que fa, en qualsevol cas, a l’acord entre Gràcia Solidària i l’Hotel 1882, la primera de les accions en aquest Sant Jordi té continuïtat assegurada. “Tornarem a col·laborar en la campanya d’obertura de les terrasses als hotels, probablement amb un concert, i també tenim previst un esmorzar amb caps de projecte”, afegeix Callís.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *