L’Abaceria acollirà una fira dedicada a l’autoedició gràfica i musical

Fresca és el nom de la primera Fira d’edicions casolanes que tindrà lloc a l’Abaceria el proper dissabte 21 d’abril; “un petit festival dedicat a l’autoedició”, com el defineixen els seus organitzadors, i que ocuparà les parades que han anat quedant buides a causa de la reforma del mercat. Així, diferents entitats, col·lectius, llibreries, petits segells discogràfics i microeditorials del districte proposen una jornada cultural que també vol reivindicar el paper del mercat municipal com a dinamitzador social i cultural, “un punt de trobada i d’intercanvi per al veïnat, la comunitat creativa del barri i els i les paradistes del mercat de l’Abaceria”.

On abans s’exposaven fruites i verdures, pollastres o peix fresc, el dissabte previ a Sant Jordi s’hi podran trobar fanzines, còmics, gràfiques populars, llibres singulars, enquadernacions artesanals, il·lustracions de tiratge limitat, discos rars, i tot tipus de publicacions inclassificables. Hi participaran col·lectius i artistes com Gràcia Territori Sonor, Incendi, Edicions Tucstonianes (BOT), Gliptoteka Magdalae, Hrönir, Biblioteca para Misántropos, Edicions Lilibélula, Aceleradora, Olga Capdevila, Gina Thorstensen, la llibreria La Caníbal o Marlowe Records, entre d’altres. Un seguit d’activitats per a tots els públics acompanyarà la fira al llarg del dia. I la setmana anterior, del 16 al 21 d’abril, les persones que comprin al mercat podran entrar en un sorteig de lots de publicacions cedides per les editorials, que se celebrarà el mateix dia de la fira.

Quan el mercat tanqui la festa continuarà al bar La Sínia (Banyoles, 11) on la revista Sonhores i el poeta madrileny Gonzalo Escarpa oferiran un recital poètic, líric i visual. DJ Jaco posarà la música fins la cloenda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *