L’Europa anuncia l’adéu d’Esteva abans del derbi contra el Sant Andreu

Esports

Una temporada i mitja després de la seva arribada al club, l’Europa ha comunicat al tècnic, Joan Esteva, que no continuarà entrenant el primer equip escapulat la temporada 2018/2019. El primer en fer-ho públic va ser el mateix tècnic a través de les xarxes socials, i pocs minuts després, el club va publicar el nom del seu substitut, que serà l’actual tècnic del filial, David Vilajosana. En el comunicat, el club explicava que vol apostar per un responsable tècnic que busqui una major projecció de jugadors de la base, per tal de seguir el que va proposar l’actual junta en el seu programa electoral. A més a més, els responsables directius i esportius del club han valorat la bona feina realitzada per Esteva, tant la temporada passada, quan va agafar l’equip en posicions de descens i va aconseguir salvar-lo, com aquesta, que l’equip començarà la jornada a 5 punts de la zona de playoff. Aquesta notícia s’ha fet pública a cinc jornades pel final i la setmana que l’Europa afronta el derbi contra el Sant Andreu, en la que serà pràcticament l’últim tren del playoff. Els dos equips afronten el partit amb dinàmiques pràcticament oposades, el conjunt escapulat només ha estat capaç de guanyar un partit dels últims nou que ha disputat, i tan sols han sumat 9 punts dels últims 27 en joc. En canvi, el Sant Andreu té la classificació matemàtica pel playoff a tocar, i només ha perdut un partit aquest 2018. L’Europa confia en que un derbi sempre és un partit especial i les forces sempre s’acostumen a igualar. Després de la desfeta inesperada de l’última jornada contra el Granollers al Nou Sardenya (0-3), el tècnic Joan Esteva podria fer tornar a l’eix de la defensa al capità, Àlex Cano, que en aquest últim tram de temporada arrossega una fascitis plantar que el fa ser dubte cada jornada, però podria forçar el seu retorn dissabte per no perdre’s el derbi.