Neixen les jornades gastronòmiques amb Gràcia

El proper 5 de maig, coincidint amb la jornada de comerç al carrer, un grup de restauradors del Districte s’instal·larà a la Travessera de Gràcia per donar el tret de sortida a les primers Jornades Gastronòmiques amb Gràcia. Impulsades per Gleva States, la iniciativa pretén potenciar i sobretot donar a conèixer la gastronomia actual de Gràcia. “Creiem que és una oportunitat per cohesionar els restauradors i obrir la porta a una futura associació de restauradors del barri, que els permetria compartir interessos i unifi car esforços per portar a terme més accions gastronòmiques”, explica la Sònia Guallar, organitzadora del projecte.

Durant tot el dia els restauradors podran donar a conèixer els seus establiments i fer un tast de la seva cuina amb els veïns i visitants. La carpa del dia 5 pretén esdevenir un espai de debat i diàleg sobre la gastronomia al districte. Fins ara el projecte compta amb el suport i la participació d’una dotzena de locals de la Vila tot i que el número podria arribar a la vintena. “Pot semblar a priori que els restaurants de la Vila ja són prou coneguts però creiem que s’ha de fer més feina de difusió i promoció com a col·lectiu, i també és bàsic que es coneguin més entre ells per a properes activitats o iniciatives”, apunta la sumiller gracienca.

El restaurant Samsara, El Jabato, Cafè Godot o Mi Gràcia ja s’hi han apuntat. Tot i que hi ha una diversitat notable pel que fa a la seva oferta i estil entre els restauradors que formen part de la iniciativa, els organitzadors sí han buscat que la qualitat gastronòmica dels participants sigui similar. Les I Jornades Gastronòmiques, que busca posar la cuina que té lloc a Gràcia al mapa gastronomic de la ciutat, s’allargaran durant un mes, fins al 4 de juny, un temps en què els restauradors involucrats oferiran un menú degustació amb els plats més representatius de casa seva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *