Virginia Espada: “Veïnat i comerç de Travessera, si cal, ens mobilitzarem”

Els comerciants de Tra­ves­sera de Dalt han aixecat la veu en els últims plens per trobar una solució de consens i de contrareforma del pla d’usos que consideren que els perjudica. La presidenta de l’Associació de Comerciants de Travessera de Dalt, Virginia Espada, en aquesta entrevista critica la poca voluntat negociadora del Districte i augura un botellot als futurs jardins Menéndez y Pelayo.

A ulls del vianant, la Travessera de Dalt s’ha reformat positivament, hi ha voreres més amples, però els comerciants no esteu contents.
No estem contents. Hem passat de tenir aparcament a no tenir-ne, i hem perdut proximitat i venda d’impuls. La gent no sap que pot anar al pàrquing.

Hi ha més trànsit de passeig…
…amb patinets i bicicletes, a tota pastilla. Com que la vorera fa més de cinc metres, fan el que volen.

Però aquesta no és la principal batalla. Heu anat al ple a queixar-vos que el pla d’usos us ha fet entrar en una zona de restricció per obrir determinats tipus d’establiments.
Nosaltres volíem una restauració de proximitat, que no tenim, i ara això ja és impossible. I a les nou de la nit està tot tancat.

La restricció pot obeir a limitar l’efecte d’estar en el camí del Güell?
El perill no és el turisme, que no s’ha de desviar per Vallcarca. No ens han comunicat encara ni on aniran definitivament les parades del bus turístic. Ara amb una vorera de 5,60 metres els busos s’hi podrien aturar. Però el Districte vol rapidesa i trànsit fluïd.

Quina esperança teniu pels contactes que teniu amb el Districte?
El PP va fer la proposta de tornar a deixar el pla d’usos com estava per a la Travessera i el PSC es va obrir a parlar. Però res més. I l’últim que tenim ara és una sabateria substituïda per un supermercat de licors, a tocar del futur jardí de Menéndez Pelayo. És més perillós un forn degustació que això?

Us aferreu a aquesta negociació oberta, però són dos consellers de disset totals. La mobilització és una opció?
Com que això no només va de comerciants sinó de barri, ens ajuntarem veïns i comerciants i farem el que haguem de fer. No pot ser que el veïnat marxi si es vol esbargir, i que el comerç hagi de tancar si nó té venda. Trobem a faltar una actitud negociadora per part del Districte.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *