Agustí i Munté trien l’atac a Colau en l’inici de la cursa per ser l’alcaldable del PDeCAT

Carles Agustí i Neus Munté han començat aquest dilluns a Gràcia la llarga tanda de debats cara a cara que protagonitzaran fins a la doble jornada de votació de l’11 i el 12 de juny que dirimirà l’alcaldable del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona, un cop Xavier Trias ha fet el pas al costat i Joaquim Forn ha deixat per la força de la presó la seva aspiració.

Amb perfils inicials molt diferents -Agustí té una trajectòria de base local a Gràcia amb creixement cap a responsabilitats en Participació a l’Ajuntament i Govern Obert a la Diputació, i Munté ha estat un dels principals valors dels últims executius d’Artur Mas i Carles Puigdemont a la Generalitat-, tots dos van triar l’atac a Ada Colau com un punt de partida per presentar-se com a alternativa davant dels militants i simpatitzants que van omplir la seu del PDeCAT del carrer Astúries. “Hem de recuperar la gestió i la justícia social a Barcelona”, va dir Agustí. “Hem de passar pàgina de polítiques erràtiques”, va ampliar Munté.

Però en aquest punt, Agustí i Munté, poc a poc, es van començar a diferenciar voluntàriament per marcar justament allò menys previsible: Agustí va aprofitar la dimensió internacional que li han donat les seves experiències dels darrers anys per advertir que “Barcelona no hi és” en aquests intercanvis de coneixement en participació i transparència. I Munté va baixar al nivell local, sobretot en el viu torn de preguntes, citant la reforma de l‘Abaceria o el pla d’usos.

Òbviament el debat no va evitar la clau nacional que influirà en aquestes eleccions municipals, inicialment previstes al mateix temps que les europees del 9 de juny de 2019. I ho va fer dues maneres: de cara endins, perquè tant Agustí com Munté juguen a la confluència de la llista del PDeCAT amb independents, amb independentistes (des de Jordi Graupera a ERC); i de cara enfora: Barcelona com a capital catalana. “Hem d’aplicar l’1-O”, va dir Munté. “Barcelona ha de liderar la República”, va insistir Agustí.

 

Des d’expresidents locals fins a exministres. La cursa entre Agustí i Munté s’ha animat definitivament. El també expresident local i ara secretari del govern, Víctor Cullell, dóna suport a Munté, com també ho fa la majoria del grup municipal a Gràcia. Però Agustí fa llista internacional: des de l’exministra de la Columbia britànica Moura Quayle fins a l’expert mundial en participació Giovanni Allegretti.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *