El Districte preveu ampliar ja a l’estiu el veto a l’obertura de noves botigues de souvenirs

L’anunci a finals de febrer de l’ampliació de la zona de prohibició d’obertura de noves botigues de souvenirs a Gràcia entrarà en vigor aquest mateix estiu, segons els càlculs del Districte, i els principals carrers implicats seran les dues bandes de Travessera de Dalt (des de Sanllehy a Lesseps), l’avinguda de Vallcarca (des de Lesseps al pont de Vallcarca i la plaça Mons, Mare de Déu del Coll i Santuari), Gran de Gràcia (des de Lesseps a Rambla de Prat inclosa) i Príncep d’Astúries (també fins a Rambla de Prat). Tota l’illa de carrers en territori de Gràcia a l’entorn de Casa Vicens quedarà protegida.

El debat sobre la proliferació de les botigues de suvenirs a Gràcia, sobretot amb l’impacte que tenen al barri de la Salut, al voltant del Park Güell, es remunta a l’inici de mandat, l’any 2015, quan es va començar a desplegar la reforma del pla d’usos i la regulació del pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT), però la peça que faltava era aquesta ampliació del veto a l’obertura d’aquests establiments de records que puntualment han estat comerços habituals al carrer Carolines i que ja es començaven a veure per avinguda Vallcarca i Baixada de la Glòria.

El pla d’ordenació de botigues de souvenirs és la tercera pota que a Gràcia es configura per contenir l’oferta comercial, juntament amb el pla d’usos i el pla especial urbanístic d’allotjaments turístics, i és el resultat del pacte de facto establert entre l’equip de govern de BCN En Comú i la plataforma Gràcia On Vas, que el juliol de 2015 va presentar un decàleg de mesures en aquest sentit. Només la reforma de l’Abaceria, comandada pel PSC, s’ha desviat parcialment del relat veïnal.

Ara, després del pla d’usos i el peuat, l’ampliació del mapa local que prohibeix obrir noves botigues de suvenirs ja ha iniciat el compte enrere per activar-se aquest estiu i el Districte calcula que entre juny i juliol es farà l’aprovació definitiva de la mesura. Aquest mapa, que fins ara limitava la seva capacitat de veto al barri de la Salut, en els entorns del Park Güell i sobretot el carrer Larrard, s’estén com una taca d’oli a les dues bandes de la Travessera de Dalt (entre Sanllehy i Lesseps), les dues bandes de l’avinguda Vallcarca (des de Lesseps al pont i la plaça Mons fins a Passeig de Mare de Déu del Coll i carrer Santuari) i tota la peça que engloba el carrer Gran, Rambla de Prat, Príncep d’Astúries i plaça Lesseps, és a dir, tot l’àmbit d’influència de Casa Vicens, que aquest estiu ja passarà la seva prova de foc de màxima afluència.

“L’afectació de la zona del Park Güell tenia sentit i aquest criteri d’ampliació també té sentit, anant fins i tot més enllà dels fluxos naturals de turistes, pel seu caràcter preventiu”, ha apuntat el portaveu del govern municipal a Gràcia, Robert Soro.

,

1 thought on “El Districte preveu ampliar ja a l’estiu el veto a l’obertura de noves botigues de souvenirs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *