La fira de Llibreters i la d’Il·lustradors centren un Sant Jordi amb més activitats paral·leles

Fa anys que Sant Jordi comença i acaba més enllà del 23 d’abril. El programa d’activitats culturals i literàries que tenen lloc a diferents punts del districte arrenca la primera setmana del mes amb la posada en marxa de la recollida de llibres organitzat per les famílies de les escoles de Gràcia, les biblioteques i la Fontana per a la jornada d’intercanvi que ha tingut lloc aquest dijous.

Exposicions, representacions teatrals, presentacions de llibres o concerts de jazz escalfaran la diada fins dilluns. Les llibreries de Gràcia que fan parada al carrer, la fira de Llibreters i la Fira d’Il·lustradors al Pla Nicolás Salmerón que cada any organitza Casa Anita són els principals focus de la jornada. Enguany Marc Taeger, Anna Llenas, Mercè López, Mercè Galí, Liliana Fortuny, Ramon Paris, Beatriz Martin Vidal, Yvan Pommaux, Rocio Bonilla, Gustavo Roldán, Ed Vere, Andrea Antinori i Carme Solé Vendrell són els autors que estaran signant i il·lustrant els llibres dels més petits. Però la proposta d’aquesta llibreria gracienca no acaba aquí. Dimarts 24 tindrà lloc una taula rodona amb els il·lustradors Yvan Pommaux i Ed Vere. a la sala d’actes del Districte.

A partir de les nou del matí de dilluns els llibreters envoltaran la torre del campanar de plaça de la Vila amb les parades dels seus llibres i cada llibreria que s’ha sumat a la iniciativa (Le Nuvole, Luz de Lula, La Memòria, Llibres del Mirall, Hibernian, Jeckyll and Hyde, Catálogo i Aïda) tindrà diferents autors per signar. A la plaça de la Virreina també hi haurà paradetes, com les de la gent de Blackie Books.

La segona edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona Sant Jordi, impulsat pels Verdi, s’inaugura aquest divendres amb el director Mike Newell que presentarà la seva pel·lícula La Sociedad Literaria y el Pastel de Piel de Patata. Una de les novetats del festival serà la primera jornada de guionistes, que comptarà amb la participació d’Isabel Coixet (La librería) i Rafael Cobos (La isla mínima). Es farà dilluns 24 a l’Hotel Casa Fuster

Una altra de les activitats paralel·les destacades del programa és la que proposa Artefacto Roig, un esdeveniment dissabte 21 amb subasta alternativa d’art presentada pels propis artistes que han creat les obres, un taller de paper maixé impartit pels veïns de Ciudad Real de Festa Major, un market d’art i joieria, actuacions en directe o una xerrada sobre Palestina. Des de les 5 de la tarda a la seu de l’Ateneu Roig a Torrent d’en Vidalet.

 

ACTES

Divendres 20 d’abril
Lliurament de premis del 15è Concurs literari de contes, poesia i textos teatrals Vila de Gràcia. Amb l’actuació de Vocal Factory Barcelona Broadway Choir. Organitza El Centre, Festa Major i Sant Medir.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 20 h

Dilluns 23 d’abril
Parada i micro obert d’Òmnium.
Jardinets de Gràcia de 9 a 20 h

Signatures de Les Possessions, de Llucia Ramis. Tierra de campos, de David Trueba. Antes del huracán, de Kiko Amat.
Taifa (Verdi, 12), de les 11 a les 12 h
Signatures de Claudio Stassi i Marcello Belotti, il·lustrador i traductor de El albor del erizo.
Plaça de la Vila, a les 12 h

Signatures de Ben Brooks, Carlota Juncosa o Miguel Noguera. Parada Blackie Books.

Plaça de la Virreina, de 16h a 17.30h

Dimarts 24 d’abril
Taula rodona d’il·lustradors. Sala actes seu del districte, 18.30 h
Taller de llengua de signes catalana. Espai jove La Fontana, 17.30 h

Dimecres 25 d’abril
Taller “sense pretensions poètiques”. Espai Jove La Fontana, 18 h.

Dijous 26 d’abril
Tallers de Sant Jordi a La Fontana, 17.30 i 18 h.
Hot Jam Session. El Centre, 20 h.

Divendres, 27 d’abril
Tarda de cantautors i cantautores. La Fontana. 18 h

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *