Més de 120.000 raons per visitar Disco 100

L’abril del 1978 una nova botiga de discos aixecava la persiana al número 100 del carrer Escorial. Va ser fàcil trobar-li el nom. Després de diverses ampliacions es van traslladar al 33. I fins avui, una família incansable defensant un territori que s’ha quedat sota mínims però que no ha vist perjudicada la qualitat i no ha alternat la tenacitat dels seus defensors per seguir endavant. I és clar, això s’havia de celebrar. “Volíem fer alguna cosa per l’aniversari però la feinada que representa el Record Store Day ens va fer veure clar que havíem d’ajuntar les dues coses”. El Dan, un dels membres de la família, explica només per aquest dia hi ha 500 referències noves. “Les discogràfiques treuen novetats només aquest dia perquè es venguin a les botigues independents, res de grans cadenes”, recorda el Dan.

Així, aquesta diada especial s’animarà amb una programació també especial. La festa, dissabte 21, arrencarà amb l’actuació de la Barcelona Bluegrass Band a les 12.15. Després serà el torn de Guido Di Blasi, amb el seu projecte de jazz tango. Ja per la tarda, a les 17.30 la cantant de rock folk Tori Sparks farà la seva actuació. Dan comenta les seves darreres actuacions a la Festa Major i ja la considera una gracienca més. I sense moure’s gaire lluny, uns altres amics propers, la Fundación Tony Manero, compartiran el seu disco-funk a partir de les 18.15. I per acabar, Fernando Alfaro, amb disc recent sota el braç, Sangre en los surcos. “Creiem que és un bona oportunitat per fer la festa de l’aniversari. Tot quadrava, havia de ser el mes d’abril així que perquè no fer-ho tot junt”, diu que ara és la segona generació d’aquest negoci familiar. El creixement de l’espai dels darrers anys ha estat conseqüència lògica de la voluntat d’oferir la màxima varietat musical possible i per tant la botiga ha vist com s’incrementaven de forma imparable les referències. Traducció en xifres: articles a la web, 11.474; a la botiga, 123.737. Actualitzat 19/04/18. Però la quantitat no ho és tot a Disco 100. Tenen un espai agradable per perdre’s entre nombrosos gèneres, racó de premsa especialitzada però, sobretot, gent que en sap molt de música.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *