Òmnium, Ona, Josep Fornés i l’Observatori de Vallcarca, principals premis Vila de Gràcia 17

Amb l’abril ple d’actes reivindicatius al voltant de les dates de la Revolta de les Quintes, símbol de la insurgència de Gràcia, la 23a edició dels Premis Vila de Gràcia ja té veredicte i aquest es formalitzarà en una gala que es farà el pròxim 26 d’abril al Centre Artesà Tradicionàrius. Enguany tampoc aquests premis se sostrauran de l’actual clima polític i una part dels guardons han anat a parar a entitats o personalitats que, al marge de la categoria en la qual han estat distingits, han dit o tenen molt a dir en la qüestió nacional.

Entre les nou categories, per exemple, Òmnium s’ha endut el premi a la millor defensa de les llibertats nacionals de Catalunya i la llibreria Ona, des del 2013 al carrer Gran i amb trajectòria des del 1962, ha guanyat el premi al millor projecte comercial. L’activisme, en aquest cas en clau nacional-etnològica o en clau de reconstrucció d’una identitat de barri, respectivament, ha estat reconegut en els guardons a Josep Fornés (premi a la defensa dels valors cívics), director del Museu Etnològic, i l’Observatori de Vallcarca (premi de divulgació històrica). No obstant això, l’espai central dels premis Vila de Gràcia segueix pivotant en els seus dos premis d’honor, l’individual i el col·lectiu, que enguany han anat a parar a l’arquitecte i activista local, recentment desaparegut, Lluís Brau, i al projecte de dones creadores Minerva.

En les tres categories restants, les que reconeixen la tasca que han fet durant l’any entitats a nivell de sostenibilitat, projectes pedagògics i comunicació, el jurat ha tingut en compte la feina de Gats de Gràcia, que només el 2017 ha fet 171 recats de gats abandonats, el projecte Contes Cantats de l’Orfeò Gracienc, que ha impulsat la creació d’una cantata amb autoria infantil, i finalment la revista La Salut, vinculada al pla comunitari d’aquest barri.

D’altra banda, el Districte proposarà en el pròxim ple del 3 de maig els noms de Sònia Klamburg, experta en dansa contemporània i directora d’Àrea, Espai de Dansa i Creació, amb seu al carrer Alegre de Dalt, i la Federació de Colles de Sant Medir, com els candidats en nom de Gràcia a les medalles d’honor de la ciutat per a l’any 2018. La decisió s’ha adoptat en la reunió de comissions consultives prèvia al ple que els grups municipals han fet aquest dijous.

, , , ,

1 thought on “Òmnium, Ona, Josep Fornés i l’Observatori de Vallcarca, principals premis Vila de Gràcia 17

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *