Els Lluïsos i l’acidH celebren el VI Torneig de bàsquet adaptat

Esports

Els Lluïsos de Gràcia i l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH) organitzen aquest diumenge el VI Torneig STIGA de Bàsquet Adaptat Sant Jordi a la pista de la plaça del Nord. L’objectiu de les dues entitats és celebrar un Sant Jordi més inclusiu, i en el qual el col·lectiu de persones amb capacitats diverses i intel·ligència límit pugui fer la prèvia a la diada del llibre i la rosa practicant esport. “És un esdeveniment molt especial, els nois i noies veuen traduït tot l’esforç que fan durant la temporada en aquesta gran festa”, explica Ferran Delgado, coordinador d’extraescolars, esports i lleure educatiu de l’acidH. En el torneig hi participaran 4 equips masculins (Fedamar Valldemia Premià, Encert Sant Martí, Lleixa i els Lluïsos de Gràcia-acidH), i 2 en categoria femenina (Encert Panteres i els Lluïsos de Gràcia-acidH). Està previst que comenci a 3/4 de 9 del matí amb el sorteig dels encreuaments de la categoria masculina, que hi hagi una aturada a 2/4 d’11 un cop acabades les semifinals per fer els parlaments i la presentació institucional per part dels representants de les dues entitats. Hi haurà un agraïment als col·laboradors que fan possible aquesta festa: Federació acidH, Stiga i La Caixa, i serà el torn pel padrí de l’esdeveniment, que en aquesta ocasió serà l’antic president de la secció de bàsquet de Lluïsos, Rafa Román, una de les persones que més va creure en la creació d’equips acidH a l’entitat l’any 2012, i gràcies al seu impuls, avui dia els Lluïsos compten amb tres equips masculins i dos femenins competint a les lligues organitzades per la Federació ACELL. Amb la disputa dels últims partits es donarà per acabat al torneig, al voltant de les 2 del migdia. “Intentem organitzar una festa perquè tothom la gaudeixi i animem a les entitats i a la gent de Gràcia, que no s’ho perdin”, explica Delgado.