Fal·làcies, incompliments, manca de transparència (i II)

per Arturo Ramírez, soci número 135 del Club Esportiu Europa

És fàcil parlar quan no volem dir tota la veritat (TAGORE). La fal·làcia acostuma a ser una estratègia utilitzada per no jugar net a l’hora d’analitzar, pronunciar-se o prendre decisions sobre fets o esdeveniments. Se sustenta en errades argumentals o manipulacions informatives davant d’un determinat fet, problema o conflicte per protegir interessos. Els que la fan servir justifiquen el seu posicionament o no actuació en la manca de rigor o transparència dels altres, però en realitat la seva argumentaria té com finalitat amagar interessos particulars de diferent tipologia i suposen, en realitat, un engany a la col·lectivitat a la qual representen, trenquen amb les veritables regles del joc net i, en definitiva, amaguen la veritable realitat amb la intencionalitat de fer dany o desacreditar els altres amb l’objectiu de servir i defensar interessos particulars i no quedar en evidència, sense importar-los el més mínim la dignitat dels altres.

Qui fàcilment promet difícilment compleix (LAOZI). La descripció de fets que faig a continuació (em reservo la possibilitat de posteriorment ampliar informació) són recull d’exemples de tot el que he exposat anteriorment.

Fal·làcia : IBI camp del Nou Sardenya i del Camp de l’Àliga. Compromisos polítics individuals de resoldre’ls no assumits posteriorment i dels quals tothom té coneixement i vam ser objecte de l’ordre del dia de diferents assemblees i també alguns directius actuals eren membres de juntes anteriors on eren temes presents; gestió informativa precipitada i no del tot clara de la licitació del Camp de l’Àliga i de les seves conseqüències; l’afirmació d’herència d’un club en fallida tècnica, si fos aixì per què no demanden a l’empresa auditora per falsejar informes…

Incompliments dels estatuts en l’Assemblea ordinària (21/09/2017) i en l’Assemblea extraordinària (18/12/2017) pel que fa a la convocatòria, la no auditoria de comptes oficials i la no publicitació prèvia de les comptes auditades…No s’ha creat cap comissió més de les ja existents i que figuren en els Estatuts; silenci vers un requeriment d’informació realitzada per altres socis seguint el procediment correcte i que, segons tinc entès, pot portar conseqüències molt negatives per la institució……

Manca de transparència en la gestió de la roba; en l’operació de traspàs d’un jugador; els motius reals de les dimissions i en les baixes d’algunes jugadors; apropiació dels mitjans de comunicació del Club i tancament a la resta de socis…

Sectarisme: l’expresident no és convidat a la llotja ni quan assisteix a actes institucionals del club; manca d’empatia i indiferència vers determinats socis; deixar entreveure dèficits significatius de gestió econòmica responsabilitzant a grans professionals que vam desenvolupar responsabilitats al respecte i que posteriorment l’auditoria oficial no va confirmar la primera foto dels resultats comptables de l’exercici 2016/2017; dificultats per registrar en les oficines esmenes a l’acta de l’assemblea ordinària; negació a publicar en la web de Club nota o articles informatius adreçats als socis.

Altres: L’equipació de l’Escola només identifica el nostre club per l’escut i no per la presència de l’escapulat identitari; no realització de l’acte de presentació del futbol formatiu; no es va organitzar el sopar del soci; augment de persones en l’organigrama del futbol no formatiu en un moment suposadament de fallida econòmica; disminució preocupant de l’assistència als partits del primer equip; canvi d’actitud respecte al que es deia abans sobre la la creació de la colla d’Els Ben Plantats; anul•lació del preu reduït d ‘entrades als jubilats i gent gran…

Insisteixo, no vull generar cap problema institucional però si defensar la dignitat d’unes persones que han estat maltractades gratuïtament i s’han generat dubtes al respecte de la tasca realitzada en el Club. Una mica d’humilitat en aquests moments ens faria a tots més empàtics i menys sectaris. És necessari que tothom reflexioni al respecte per poder ser com institució més forts i més grans. Els enfrontaments no condueixen en lloc, només a empobrir la institució. Tothom té la responsabilitat de treballar, prioritàriament la junta, per cercar complicitats i no divisions perquè el Club sigui viable en el futur en les condicions actuals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *