La campanya de canvi de nom de Príncep d’Astúries arrenca amb mil signatures

La plataforma Riera de Cassoles, que compta amb el suport de 14 entitats i partits (BCN En Comú, PDeCAT, ERC i CUP), ha iniciat aquesta Diada de Sant Jordi la recollida de signatures que li han de permetre culminar l’objectiu de canvi de nom de l’avinguda Príncep d’Astúries per l’històric Riera de Cassoles.

Després de rebre el passat 18 d’abril la documentació oficial facilitada per l’àrea de Participació de l’Ajuntament (100 plecs per a 65 signatures cadascun), una vintena de fedataris de la plataforma es van desplegar aquest dilluns al pla d’en Salmerón i han comptabilitzat ja en aquests primers dies 450 signatures pertanyents a veïns de Gràcia, 220 de Sant Gervasi i 280 de la resta de Barcelona i fins i tot algunes de fora de Barcelona. “Aquestes darreres no són vàlides però les hem inclòs perquè als signants els feia il·lusió”, apunta el portaveu de la plataforma, Francesc Rosell.

La segona fase de recollida comença ara amb noves paradetes aprofitant grans esdeveniments com la jornada mensual de pacificació del carrer Gran o desplegaments més regulars a les sortides de les escoles o del metro. També els impulsors han repartit plecs de signatures a les seus d’entitats com Lluïsos, Orfeó Gracienc, La Violeta o les llibreries Lesseps i Ona. A Sarrià-Sant Gervasi la Casa Orlandai també disposa de plecs.

En qualsevol cas, la plataforma té encara fins al 18 de juny per recollir un total de 600 signatures de veïns de Gràcia i 700 de veïns de Sant Gervasi a partir de les quals ja es pot incloure la iniciativa en un punt de l’ordre del dia dels plens dels dos districtes perquè els partits es posicionin. Un cop es validin les signatures, l’informe favorable s’elevarà a la ponència de nomenclàtor de ciutat, i serà aquesta la que finalment decidirà.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *