L’entorn de Travessera de Dalt es transforma amb la pacificació de Maignon i la reforma del mercat

Els carrers paral·lels a la Travessera de Dalt comencen a dignificar-se després de molts anys en l’oblit i d’haver-se convertit en foscos culs de sac, un cop descartades les obertures de carrers sense sortida que va impulsar l’Ajuntament en època de l’alcalde Joan Clos i del regidor de Gràcia Ferran Mascarell. Només l’ampliació i obertura per Santa Perpètua dels jardins Mestre Balcells, a la banda mar respecte Travessera, eren senyal fins ara de millora.

Ara, amb la Travessera de Dalt enllestida i els jardins de Menéndez y Pelayo en recta final de condicionament, la reforma del carrer Maignon serà el primer signe a la banda muntanya. El Districte ha aprovat de manera definitiva els canvis a Maignon, que ja s’havia arranjat en el tram que entrarà cap als futurs jardins, però en aquest cas -entre Mare de Déu del Coll i Verdi- i la característica més evident serà l’ampliació de voreres i la desaparició de totes les places d’aparcament.

El projecte, que es començarà a executar en uns dos mesos, segons fonts municipals, preveu voreres de tres metres d’amplada a la banda mar de Maignon, on ara hi ha 19 places de turismes i 20 de motos en dos trams, i d’1,5 metres a la banda muntanya. Els contenidors actuals reduiran la seva mida i es col·locaran a sobre da la vorera mar, i als entrants dels números 7 i 11 a la banda muntanya es posaran fanals LED. També es plantaran fins a 23 nous arbres a la banda mar.

Però els canvis no es produiran només a l’entorn sinó també en els equipaments d’aquesta zona de la Salut, concretament al mercat de Lesseps. “Després de Sant Antoni, anem nosaltres”, apunta la vicepresidenta del mercat, Sílvia Manzano. L’Institut de Mercats ha plantejat una reforma interior que elimina un passadís, reagrupa els paradistes mantenint els 26 punts de venda i dóna cabuda a una aula gastronòmica i espai social, a més d’instal·lar dos ascensors i de fer l’equipament més accessible. El 30 de juny els paradistes ja han programat una preinauguració per explicar els canvis.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *