L’escola de dansa Company & Company, en perill de tancament

L’escola de dansa Company & Company, una de les protagonista de la Setmana de la Dansa després que la seva directora, Marisa Ulloa, llegix dimarts a la Sedeta el manifest que obria els actes del programa a Gràcia, abaixarà la persiana del número 57 d’Alegre de Dalt al juny. Nuñez y Navarro, propietari de l’edifici -el mateix on estava ubicada la Sala Beckett- es neguen a renovar el lloguer i l’escola ja ha començat a buscar possibles locals a la Vila per intentar reprendre el curs al setembre. “No deixarem d’intentar-ho però ho veig molt complicat”, explica Marisa Ulloa. Tot i que la immobiliària ja va avisar l’escola de la fi del contracte a finals d’any, el centre va aconseguir que acceptessin quedar-s’hi fins a finals de curs. “Ara és precisament el moment de preparar el curs vinent, fer les matrícules, les proves, però ho tenim tot parat”, afegeix Ulloa.

El centre, amb 30 anys de trajectòria a Gràcia, ha fet arribar la seva situació al Districte i espera una trobada els propers dies. “No serà gens fàcil trobar un altre espai com el que teníem i tenir-ho tot llest per començar un nou curs”, es lamenta la ballarina i professora.

Malgrat la incertesa pel futur de l’escola, aquests dies estan enfocats plenament a la Setmana de la Dansa, on hi participen amb diferents activitats i amb una exhibició a la plaça del Sol el dia 6. Fins aquest dia, el programa compta amb la participació d’uns 300 ballarins i 20 entitats, 45 activitats de portes obertes i 17 programacions exteriors a les places de Virreina, Diamant i Sol. Les entitats, escoles, ballarins, coreògrafs, col·lectius independents i altres professionals relacionats amb la dansa oferiran durant aquests dies una mostra dels seus treballs, i també dels espais on treballen i ensenyen. Impulsada pel Districte, durant la setmana s’exhibiran actes en què hi col·laboren les entitats i associacions vinculades a la dansa i les arts escèniques. Per exemple, l’espai Tradicionàrius presenta el 2 de maig un taller de balls de parella més habituals als balls folk a més de contra danses i balls col·lectius internacionals. Cal inscripció prèvia. La programació a les places tindrà lloc el cap de setmana del 4 al 6 de maig, i el cartell inclou espectacles de diferents modalitats preparats per les escoles del districte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *