Veïns del pla Vallcarca al·legaran l’alçada dels blocs en un espai verd

L’aprovació del pla Vallcarca abans que s’acabi el mandat, d’aquí a un any, comença a accelerar-se després de l’aprovació inicial de passat març amb un suport polític insuficient i amb les negociacions que els moviments socials estan mantenint precisament amb aquests partits encara dubtosos, però el primer escull seriós ha sorgit aquests setmana quan els veïns del bloc de Gustavo Adolfo Becquer 1-3 han anunciat que presentaran al·legacions per l’alçada dels blocs en un espai inicialment verd. La zona afectada és la cruïlla del carrer Cambrils -just quan canvia de nom per dir-se Becquer i que serà el nou eix principal del nucli històric de pujada des de l’avinguda de Vallcarca-, i el carrer Calendau, que guanyarà continuïtat des de la plaça Farigola fins a la nova plaça central. La redistribució prevista a la modificació del PGM estableix un bloc de PB + 3 al carrer que s’obrirà per darrere de la Fusteria. El nou bloc s’incrusta just al darrere de l’edifici existent de Becquer 1-3.

La presidenta de la comunitat de veïns de Becquer 1-3, Isabel Pueyo, ha anunciat aquest dimarts al consell de barri de Vallcarca que els veïns presentaran al·legacions en el sentit que no hi pot haver aquest edifici. “Quan vam comprar, la vista posterior tocava a una zona qualiificada com a jardins, i ara aquest bloc ens taparà l’unica sortida llum dels dormitoris i salons”, ha dit.

Ascensor a Vallcarca. Territori i Sostenibilitat ha donat detalls aquest dimarts en el consell de barri de la instal·lació dels dos ascensors que connectaran les andanes amb el vestibul del metro de Vallcarca. El 30 d’abril s’iniciaran les obres i duraran 15 mesos. En una segona fase, que s’ha de licitar, hi haurà un tercer ascensor, aquest a peu de carrer, que connectarà el vestíbul, amb l’avinguda Vallcarca i amb República Argentina, amb una passarel·la horitzontal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *