La segona Festa Major de Primavera, del 10 al 13 de maig a la plaça de la Vila

Societat

La segona edició de la Festa Major de Primavera, el cap de setmana festiu que els moviments socials d’arrel independentista han recuperat des de l’any passat per honorar els orígens de la Festa Major, es consolida enguany i s’allarga fins a quatre dies, del 10 al 13 de maig, a plaça de la Vila. Avançada quinze dies per evitar coincidir amb el final del Bicentenari de la Festa Major oficial -del 25 al 27 de maig al mateix espai-, la Festa Major de Primavera arrencarà el dijous 10 amb el pregó del grup de teatre crític Nòmades, vinculats al Casal Tres Lliris, i optarà per un guarnit clàssic a base de banderoles liles i grogues. La resta de dies hi ha una programació estructurada en grans clàssics de les festes majors alternatives com un karaoke reivindicatiu a càrrec de La Torna (divendres) el concurs de paelles (dissabte), un taller de pancartes (divendres) o la lectura del manifest central de festes (dissabte a les 21h). Però els organitzadors no han oblidat les activitats de cultura popular com la cercavila d’aniversari de la Vella de Gràcia amb tabalada i correfoc (dissabte), una sessió de teatre amb el Cercle (diumenge) i un dinar popular de memòria històrica gracienca (també diumenge). Òbviament, la nit forta, dissabte, hi haurà concerts, amb els grups encara per confirmar.