L’IED recrea a escala real les plantes de dues vivendes de la Virreina

L’Escola Superior de Disseny de Barcelona ha traslladat les aules al carrer aquest dijous. Estudiants de primer curs de producte, gràfic, transport i interiors van ocupar el terra de la plaça de la Virreina per representar-hi les plantes corresponents a l’edifici que fa cantonada amb el carrer Astúries i al del carrer de l’Or. Un dels objectius era que els alumnes treballessin amb les dimensions reals dels espais. Raffaella Perrone, directora de l’Escola, explica que “la idea va sorgir d’una necessitat pedagògica perquè els alumnes fossin capaços de dibuixar a escala 1:1. Actualment no es pot aprendre només a les aules”.

Com a novetat, aquest any han incorporat un estudi sociològic en relació amb el Benestar als Espais Públics i a l’estil de vida que porten. Els estudiants han fet enquestes als veïns de la plaça per tal d’establir un vincle més estret entre els dissenyadors i els usuaris reals. A partir dels resultats podran donar veu a les necessitats específiques de la gent i “es farà una recopilació de dades que es representarà de manera gràfica i visual, per tenir una referència de com ha d’evolucionar el disseny”, adverteix Carles Novell, un dels alumnes de primer curs. L’escola compleix el segon any d’aquest projecte que ha unit als veïns amb els alumnes provinents de diferents cultures. Un 70% dels estudiants del centre venen de fora d’Espanya, però no deixen de voler formar part de la vida de Gràcia. I és que, d’alguna manera, han col·laborat a mostrar als residents,com eren els plans originals d’una vivenda típica i de quina manera estava distribuïda antigament.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *