Districte Musical Jove edita disc i catàleg de les bandes emergents de Gràcia

El concurs de bandes del Districte, organitzat des de fa sis edicions per l’Espai Jove la Fontana, el Casal de Joves de Coll i els locals d’assaig de la Sedeta, presentarà el proper 17 de maig el seu nou projecte: l’edició d’un catàleg i un disc de les bandes emergents de Gràcia. Amb l’objectiu de impulsar la música dels joves al districte més enllà del concurs, el catàleg agrupa totes les bandes que han participat en les darreres tres edicions a més d’altres grups vinculats als equipaments organitzadors.

Aquest catàleg servirà de carta de presentació dels grups emergents graciencs a entitats, espais i sales diverses que organitzen concerts al Districte i a altres indrets de Barcelona, com ara les comissions dels carrers de Festa Major, centres cívics o bars i locals amb programació de música estable. A més, les maquetes sorgides dels premis del concurs també s’agrupen en un disc que permetrà escoltar aquestes bandes tan físicament com a través d’internet. “L’objectiu principal és promocionar els grups joves i ajudar-los en els inicis, que sempre són molt complicats”, explica l’Alejandro, responsable de coordinar els locals d’assaig de la Sedeta. Segons els seus responsables, aquest projecte és un pas decisiu per enfortir el concurs i seguir amb el recolzament de les bandes. Aquest CD del Districte Musical Jove conté un total de 13 temes, la majoria de grups que han quedat finalistes i que per tant han pogut grabar una maqueta.

A la presentació del proper dijous 17 de maig a l’Espai Jove la Fontana, que inclourà diverses actuacions en directe, hi seran els tres equipaments organitzadors així com Lluïsos de Gràcia amb qui enguany s’ha iniciat una col·laboració per trobar punts en comú amb el concurs de bandes que organitza l’entitat, el DescoNNecta. “Són concursos amb una filosofia molt similar, tot i que el DescoNNecta no es limita a bandes gracienques, però que val la pena sumar esforços i col·laborar amb un objectiu comú”, afegeix l’Alejandro. Precisament en aquesta línia, el catàleg del DMJ inclou diferents bandes proposades pels organitzadors del concurs dels Lluïsos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *