L’Assemblea Groga torna a fer front al dèficit de places d’escola pública i planteja demanar dos bolets a Gràcia

Torna el drama de la preinscripció escolar, amb nous pares i mares angoixats pel futur educatiu dels seus fills, i almenys ja amb un centenar de famílies que enguany ja saben que no podran accedir a la primera opció que havien demanat. Així s’ha constatat aquest dimecres la situació -no per repetitiva menys preocupant- a l’Espai Jove la Fontana, en una primera reunió a la qual hi han assistit desenes d’afectats, els quals han protagonitzat un debat viu amb tota mena d’exemples i problemàtiques.

La diagnosi de partida d’aquest any, si l’any passat va ser la concentració de demanda a l’Univers, és l’èxit de sol·licituds a la nova escola Gràcia del carrer Encarnació, on segons dades no oficials s’han quedat fora 36 peticions, i les opcions que queden es concentren a les escoles Rius i Taulet (21 places) i Jovellanos (24). També, sempre segons les dades de cada centre que encara no ha oficialitzat el departament d’Ensenyament, hi ha oferta encara a Poeta Foix (6), Reina Violant (2) i Sagrada Família (2). A banda de centres del districte i altres adscrits, a Vallcarca també destaca l’anul·lació, per segon any, d’una de les línies de l’escola Pare Poveda, per manca de peticions.

Les famílies esperen ara la data del 31 de maig per saber l’assignació o les opcions que tenen en cas negatiu i el 12 de juny hi haurà una comunicació definitiva per aclarir quantes places queden preveient que algunes assignacions d’ofici puguin ser rebutjades pels beneficiats.

L’Assemblea Groga, acompanyats d’una portaveu de la FAPAC, ha posat de manifest que enguany hi ha hagut ple fins i tot en centres concertats que anys enrere no s’omplien, com el Nou Patufet, i s’ha plantejat en tot cas el retorn a l’obertura d’almenys dos bolets. “És la pitjor opció perquè no s’acomapnay de més recursos per al centre”, ha advertit en tot cas la representant de FAPAC.

L’escola Gràcia d’Encarnació serà en un futur una escola bressol. Tècnics del Districte han revelat en l’última comissió de nomenclàtor, en el punt sobre el rebateig de l’escola Gràcia d’Encarnació com a Teixidores de Gràcia, que l’escola de primària amb mòduls prefabricats esdevindrà una escola bressol. “És una proposta però no hi ha res decidit i no és imminent”, han matisat fonts de l’equip de govern.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *