El Districte reestrena la façana deixant per a l’any que ve esgrafiats i figures de pedra

La nova façana del Districte, seu del govern local a plaça de la Vila, estrenarà aquest dimarts que ve amb la retirada definitiva de la bastida la seva nova imatge després de les obres de restauració que s’han escomès trenta anys després de l’última adequació i després que entre agost i abril s’hi hagi estamptat el característic mural del Bicentenari de la Festa Major.

El canvi, que retorna gairebé fil per randa al color blau cel anterior al mural -i no s’atreveix a recuperar l’inicial marró, com havien apuntat els tècnics de Patrimoni-, ha obligat a suspendre en aquests dos últims mesos una part d’esdeveniments de cultura popular que utilitzen la balconada, com la Revolta de les Quintes, i fonts municipals ja han advertit que l’obra no està acabada, si bé la bastida ja pot anar fora.

L’any que ve, en unes dates encara no determinades, la façana s’acabarà d’arranjar pel que fa a alguns esgrafiats i la restauració de figures de pedra que enguany no s’ha cregut convenient d’abordar per manca de temps. De fet, el lliurament de l’obra aquest dimarts es produeix gairebé obligat per l’ús de la balconada i la façana per als actes de finalització del Bicentenari de la Festa Major. Al final, doncs, haurà estat un mes i mig d’una obra que s’havia d’haver iniciat abans però que actes com el del 8 de març van obligar a endarrerir.

La segona fase de les obres, però, segons les fonts consultades, ja no requerirà del muntatge d’una bastida de dalt a baix i segurament s’optarà per mesures menys agressives com un braç de grua o un despenjament en corda des del terrat. També queda pendent l’arranjament d’alguns detalls dels baixos de l’edifici, a tocar de plaça.

Fonts municipals han fet una valoració positiva de la restauració fins i tot amb detalls com l’estalvi econòmic que ha suposat el manteniment del mural durant aquests mesos, tenint en compte que la façana, quan està neta, és objecte de pintades, taques de pintura per impacte de globus i eterioraments diversos. De mitjana cada any es repinta parcialment unes cinc vegades.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *