Bons pedagogs per a les aules d’extensió universitària

Van arrencar l’any passat a la Fundació Pere Tarrés amb una conferència de l’etern alcalde de Girona i exconseller Joaquim Nadal, i fins aquest juny, ja a la Violeta, hauran programat una vintena d’actes. És l’aula d’exten- sió universitària a Gràcia, una en- titat sense afany de lucre que agru- pa uns setanta socis amb la missió de buscar “bons pedagogs” que trac- tin tota mena de temàtiques. Així ho expliquen la Rosa, presidenta de l’aula a Gràcia, la Maria Dolors i la Lídia a aquest setmanari.

Avui la sala gran del centre cívic és plena per escoltar l’historiador i escriptor Josep Maria Solé i Sabaté, que exposarà una tesi de títol clar: La Història explica el difícil present de Catalunya. Sabaté llueix un llaç groc al pit i té un record per a un alumne seu que ara és a la presó (“L’Oriol em diu que us digui: he estat bon estu- diant, professor correcte i ara sóc bona persona”). I entra en matèria sota una màxima: “explicar història contemporània és com tocar vidre de bohèmia”. Fets. El públic, amb memòria, li agraeix.

Enguany encara hi haurà dues xerrades més: Les llàgrimes de Mesopotàmia, amb l’arqueòleg Felip Masó (5 juny) i El desenvolu- pament i transformació de Gràcia, amb Josep M. Contel (19 juny).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *