La plataforma Riera de Cassoles ja té el doble de les firmes per canviar Príncep d’Astúries

Quan tot just fa un mes que va arrencar la campanya de recollida de signatures que la plataforma Riera de Cassoles impulsa per proposar aquest nom en lloc d’avinguda Príncep d’Astúries, amb el suport tècnic i reconeixement oficial de l’Ajuntament, els suports rebuts conviden els seus promotors a l’optimisme. La plataforma, de fet, ja ha recollit el mínim de signatures necessàries perquè la iniciativa s’elevi als plens de Gràcia i de Sarrià-Sant Gervasi, i les ha sobrepassat de llarg, i a més ho ha fet en la meitat de temps requerit.
La plataforma, que compta amb el suport de 14 entitats veïnals i partits polítics (BCN En Comú, PDeCAT, ERC i CUP), va rebre els plecs oficials de l’àrea de Participació de l’Ajuntament el passat 18 d’abril i va sortir per primera vegada al carrer per Sant Jordi. En aquestes quatre setmanes -ara ja correria la cinquena-, els impulsors han tancat i comptabilitzat ja 37 plecs amb 64 signatures cadascun. “Signifiquen 2.368 signatures, de les quals 1.000 són de Gràcia, 760 de Sarrià Sant Gervasi, i la resta es reparteixen entre altres districtes de Barcelona i de fora de la ciutat”, explica el portaveu de la plataforma, Francesc Rosell. “A banda tenim 90 plecs repartits entre les 60 fedataris que estan en diferent nivell d’emplenat”, afegeix.
Els promotors del canvi de nom de Príncep d’Astúries tenen com a data límit el 18 de juny per tancar la recollida i lliurar les firmes, però ja és clar que han assolit l’objectiu inicial: per fer entrar el debat en els plens de districte els calien 540 firmes a Gràcia i 630 a Sarrià. Un cop es validin les signatures, els partits es posicionaran en el ple i la ponència de nomenclàtor de ciutat tindrà la paraula final.

All-focus

L’institut Secretari Coloma pren nota d’altres experiències. La direcció i la comunitat educativa es reunirà amb altres centres que han passat per un canvi de nom com el que impulsa el consell escolar del centre un cop els veïns han aprovat canviar el nom del carrer Per Pau Alsina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *