L’Ajuntament suspèn llicències al passatge Conradí per unir-lo amb l’interior d’illa del Claror

 

Al Camp d’en Grassot hi ha pocs moviments de peces que obliguin a modificar el Pla General Metropolità: hi ha en marxa l’Hotel 1882 a l’antiga Henkel, s’han arranjat els jardins d’Antoni Puigverd i totes les mirades se centren en l’aixecament del mercat provisional de l’Abaceria al passeig de Sant Joan, un cop la Sedeta ja es va sotmetre a una forta reforma de la plaça interior en el mandat passat.
Però hi ha un petit passatge que no segueix els paràmetres dels molts que hi ha al barri (Grassot, Alió…) perquè parteix d’una punta i no del mig: és el passatge Conradí, a la cantonada de Sicília amb Rosselló. És l’històric carrer d’en Peus, per a alguns historiadors el carrer més antic de l’Eixample i sens dubte un record de l’antiga barriada del Poblet.
L’Ajuntament, fent un primer pas d’un debat generat sobretot des de principis de 2017, acaba d’aprovar ara fa una setmana la suspensió de llicències per impedir la tramitació de plans urbanístics o d’edificació d’obra nova amb la idea de projectar una connexió entre l’actual solar de les tres cases que es van enderrocar a tocar de Sicília i els espais d’estada que hi ha en els accessos en el interior d’illa de l’Esportiu Claror.
El Districte, segons han apuntat fonts municipals, treballa amb un plantejament que es concretaria amb una modificació del PGM que permetria reconstruir aquesta cantonada de manera enretirada fins al punt que es generés un passadís per darrere de les casetes baixes i amb suficient espai per evitar les pistes de bàsquet del Claror. L’objectiu és unir Sicília i Sardenya aprofitant aquest ramal extra de Conradí i el passatge d’accés a l’interior d’illa des de Còrsega cap al Claror. També així s’eixamplaria l’espai de passeig i estada que ara es concentra en pocs metres quadrats dins de l’illa.

Mitja dotzena de veïns en dos trams sense sortida. El passatge Conradí és una entrada gairebé imperceptible en el creuament de Sicília amb Rosselló. També té oficialment un tram amb entrada per Sardenya, però sense cap habitatge, només un celobert. La història de casetes baixes del passatge registra en els últims anys un estrany incendi a l’actual solar enderrocat del número 1 i l’Ateneu Popular de l’Eixample que hi havia al número 5-7.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *