El CAT tanca la celebració dels 50 anys del Grup Folk amb un concert a la Ciutadella

El Centre Artesà Tradicionàrius tancarà aquest diumenge la celebració dels 50 anys del Grup de Folk, una formació única que va establir les bases d’un canço- ner popular que s’ha mantingut vigent fins l’actualitat. I ho farà amb un concert d’homenatge al Primer Festival Folk al Parc de la Ciutadella del 23 de maig del 68, el primer concert multitudinari a l’aire lliure en ple franquisme, que va aplegar més de 10.000 persones. Presentat per Jordi Pesarodona i amb il·lustracions en directe de Valentí Gubianes, el concert de diumenge -anomenat “Veureu com dansa el pomer”- serà també la clo- enda de la Tamborinada.

“És emocionant veure com bri- llen els ulls d’alguns de nosaltres en tornar a cantar les cançons de fa tant de temps”, explica Jaume Arnella, en referència a l’assaig que van fer dimecres al CAT. Així, a més d’Arnella, pujaran a l’escena- ri diumenge a les 18.30 h Eduard Estivill i Montse Domènech, Oriol Tramvia, Pau Riba, Jordi Pujol Montserrat Soler, Isidor Marí, Albert Batista, Jordi Batiste, Gabriel Jaraba i el col·lectiu Els cinc dits d’una mà, en homenatge i record a Xesco Boix, amb Àngel Daban, Lluís Ma Panyella, Noè Rivas i Jep Valls. “Serà un espec- tacle únic amb algunes sorpreses inspirades en el teatre de carrer”, assegura Jordi Pesarrodona, que tampoc no va voler donar més de- talls però si va apuntar que pot- ser les il·lustracions de Valentí Gubianas fetes durant el concert podrien formar part d’una expo- sició posterior a l’Artesà.

En el marc del 30 Festival Folk Tradicionàrius, l’any 2017, es van programar dues activitats per commemorar els 50 anys del Grup de Folk. El CAT va acollir la pre- sentació del llibre Grup de Folk. Crònica d’un esclat, un relat dels fets històrics i musicals escrit pel periodista Ferran Riera, que va tenir lloc al bar del CAT al febrer de l’any passat. I la segona, la trobada de Grups de Folk dels 60-70 també a l’Artesà, conduïda per Jaume Arnella, el 29 d’abril de 2017. L’equip del CAT va fer una cerca per tots els Països Catalans de grups de folk que es van crear a partir del naixement del Grup de Folk. Una arrossada de germanor en què van rememorar i recordar anècdotes viscudes, i es van cantar un repertori comú que es viu i en- cara es canta.

Arnella va proposar durant la presentació dimecres al CAT, que a part de cantar les cançons de fa 50 anys, li agradaria organitzar un concert per sentir les cançons “actuals dels seus companys”.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *