Amb el Fem Mercat, fem més barri que mai

per Fem Mercat a Vallcarca

La iniciativa que aplega més d’una desena d’entitats del Coll i Vallcarca ja porta dues edicions i prepara una tercera pel proper 16 de juny. El Fem Mercat és un espai de trobada veïnal que tant el passat 16 de setembre com el 7 d’abril d’enguany va aplegar centenars de veïnes a la placeta del metro de l’avinguda de Vallcarca. Amb aquesta iniciativa es vol potenciar un model de consum ecològic, just, sostenible i de proximitat i també promoure l’agricultura local i de temporada.

Fins ara ha comptat amb una quinzena d’estands de productors/es alimentaris/es de la pròpia ciutat i comarques properes, i a banda d’activitats lúdiques per infants també ha acollit diversos punts d’intercanvi de coneixements i serveis com ara xerrades en l’espai de debat veïnal i tallers relacionats amb l’alimentació, el reciclatge, el consum responsable i les pràctiques comunitàries.

Les dues primeres edicions del Fem Mercat s’han dinamitzat gràcies a l’equip tècnic de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, entitat que gestiona l’Aula Ambiental Bosc Turull, i del grup impulsor del Fem Mercat a Vallcarca format per diversos col·lectius i entitats del barri de Vallcarca (Assemblea de Vallcarca, AFA Montseny, AMPA Farigola, la cooperativa de consum Trementinaries, el grup de consum Valldures, col·lectiu Volta, Observatori de Vallcarca, Aula Ambiental Bosc Turull, Grup de Compostatge Comunitari del Bosc Turull, SCEA, Més Fresques que un enciam, Ateneu Popular de Vallcarca, Associació A través del mirall, CDR Vallcarca Penitents El Coll i La Salut i Ruderal Habitatge Cooperatiu a Vallcarca). El Fem Mercat ha tingut la virtut d’unir molts col·lectius i veïnat molt divers i intergeneracional tant en la preparació com en el transcurs de l’esdeveniment i el grup organitzador ja prepara una nova edició prevista pel proper dissabte 16 de juny.En aquests darrers mesos i fins aquesta mateixa setmana ha impulsat amb èxit una campanya de micromecenatge a través de Goteo per aconseguir diners per assegurar la continuïtat del projecte.

Vist l’èxit de la iniciativa i les edicions anteriors en un barri socialment actiu com el de Vallcarca, ha quedat palès l’interès i la necessitat de recuperar l’acció d’anar a plaça, com autèntic punt neuràlgic de la vida econòmica i social d’un barri que en aquest cas ha vist desaparèixer bona part del seu teixit comercial en les darreres dècades. L’organització comparteix els valors i pràctiques de l’Economia Social i Solidària, i en els propers mesos aposta decididament perquè el Fem Mercat continui essent un espai viu d’intercanvi de sabors i sabers!

Link a Goteo: http://www.goteo.org/project/fem-mercat-vallcarca

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *