Art a les sortides d’emergència

Rice és arròs en anglès i el nom artístic d’un jove pintor clàssic que enlloc de teles i museus utilitza parets i aparadors per plasmar la seva obra. Les més recents: les sortides d’emergència dels Texas i els finestrals de la pastisseria Verdi. A cadascun d’ells hi ha molt més que retrats amb intencions estètiques. “Per a mi és bàsic el lloc on pinto i el missatge que vull compartir amb l’espectador. No ho faig per fer-ho més bonic sinó que hi ha tot un missatge i una reflexió darrera”, explica l’artista, que des de fa quatre anys és resident a Experimentem amb l’Art. Un dia caminava pel carrer Igualada i va veure uns plafons grisos, les sortides d’emergència dels cinemes. Un lloc amb tanta bellesa no podia mostrar aquelles parets. La seva proposta: actors i actrius que conversen, es miren o reflexionen. Ian Mckellen, Shirley MacLaine, Anthony Perkins, Gian Maria Volonté, Marcello Mastroianni, Doris Day, Rock Hunson i Judi Dench. L’explicació d’aquestes converses es troben en el seu bloc. I així és com tot pren sentit. El cinema, la música i la literatura són els pilars de la seva obra. Així com les ganes de recuperar una ciutat que es desdibuixa a força de perdre identitat. Desapareixen les botigues de tota la vida i es mengen l’espai les grans cadenes. Per això busca aparadors com els de la pastisseria Verdi o La Colmena on mostrar el seu projecte Dolces Paraules: retrats, pastissos i referències literàries. Pinta a Londres, Berlín o París. I malgrat l’incivisme i la incomprensió es resisteix a marxar de Barcelona. I de Gràcia.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *