Els veïns de plaça del Sol rebutgen el programa oficial d’activitats per reduir el botellot

La taula ciutadana de la plaça del Sol avança a empentes i rodolons davant la dificultat de percebre progressos entre els veïns i quan l’estiu ja és a sobre. L’última reunió del passat 16 de maig no va anar bé i els veïns van tombar la proposta d’activitats que el Districte ha començat a desplegar per canviar els usos de la plaça, majoritàriament dominada pel botellot des de primera hora de la tarda i fins a altes hores de la matinada. Com a prova primera de l’immobilisme en els resultats, de fet, els veïns van aportar dades sonomètriques que demostren que entre les 11 de la nit i les set del matí encara se superen els 70 decíbels, 15-17 punts per sobre dels límits permesos, a vegades amb centenars de persones a la plaça. “Hem demanat dades oficials des del 8 de març i el Districte no les facilita; de moment, tenim aquestes”, apunta una portaveu veïnal.

Però el punt calent actual també és el programa d’activitat amb què el Districte vol redirigir l’espai: sense data encara per la ubicació del nou parc infantil a tocar de la pèrgola (“abans de l’estiu, i l’estiu comença el 21 de juny”, diuen) i sense concreció de la proposta de fer tancar una hora abans les terrasses (vegeu L’Independent número 706), el programa d’activitats no convenç, començant pel quiosc de jocs. “Hi han hagut de posar tanques per afavorir l’estada i les famílies no s’hi acosten perquè l’ambient a la plaça no és bo”, apunten fonts veïnals.

El quiosc de jocs, actiu des del 3 de maig, es mantindrà fins al 28 de setembre però menys efectiu es veu el pla per canviar la idea de la plaça del Sol els dijous i els dissabtes, sobretot si els actes són al matí, com la festa clickTV feta el 19 de maig o l’arrossada del passat 26 de maig. El Districte ha programat una sèrie d’intervencions artístiques els dijous a partir del 29 de juny i una activitat d’un quart d’hora (de 17h a 17.15h) els dissabtes a càrrec de l’agrupament escolta Ramon Llull, excepte el 9 de juny, que s’hi faran escacs tota la tarda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *