L’okupació del gimnàs del mercat de Lesseps atura la reestrena com a gimnàs ‘low cost’

Política

El moviment okupa d’arrel llibertària, amb referents com el Banc Expropiat al nucli històric, està ampliant en els últims mesos el discurs apuntalat en els últims anys en la demanda social d’habitatge digne i està abraçant arguments sobre salut poc conreats fins ara. Des del gener s’han activat les trobades veïnals de salut al nou Banc Expropiat del carrer Quevedo i des d’aquest diumenge oficialment aquest és el motiu central de l’okupació per part de col·lectius de Vallcarca de l’antic Don Gimnàs de les plantes superiors del mercat de Lesseps, al carrer Verdi, per sobre de la Travessera de Dalt. L’acció, reivindicada a través d’un comunicat i sense nom del col·lectiu -algunes fonts els vinculen a la històrica assemblea dels Blokes Fantasma-, defensa l’obertura del nou espai “per cuidar-nos” i “organitzar la nostra autodefensa” contra “la policia, els jutges, els polítics, els ajuntaments, les negocioacions, el feixisme i el patriarcat”. “Necessitem poder entrenar-nos sense haver de pagar una quota mensual”, reblen en el document. L’okupació, no obstant això, tindrà un efecte col·lateral directe sobre els projectes immediats de l’equipament, que estava a punt de començar obres de reforma per instal·lar-hi un gimnàs de la cadena low cost McFit. El 2014 ja es va aturar un ús previst de residència d’estudiants amb la renúncia expressa de Melon Diesel i Istituto Europeo di Design. De moment, els nous inquilins han pactat amb la junta del mercat l’accés a les plantes superiors per activar l’aire condicionat, que està situat al terrat i al qual s’accedeix per la porta independent al mercat i que arriba per unes escales al gimnàs. Contacte sense resultats entre casal Tres Lliris i veïns de plaça del Nord. Amb el Districte com a mitjancer els dos col·lectius s’han trobat, amb posicions enfrontades a l’hora de mantenir les festes alternatives a la plaça del Nord. Els veïns, almenys, admeten que la Urbana ja passa per la plaça per aturar el botellot