El PSC de Gràcia subratlla orgull de base i capacitat en el nomenament de Batet com a ministra

L’agrupació del PSC de Gràcia està exultant. Després de la llarga travessia del desert que ha suposat aquests últims anys la pèrdua del bastió socialista no només a l’Ajuntament sinó en clau local el Districte que tradicionalment havien governat, el nomenament de Meritxell Batet com a nova ministra d’Administracions Públiques s’ha rebut com l’empenta definitiva del ressorgiment del partit amb una persona sorgida de la base de Vallcarca i els Penitents que ha arribat fins a una de les màximes responsabilitats polítiques a l’Estat. No hi ha exemples comparables de dirigents a nivell local, ni en altres partits: només l’exregidor Ferran Mascarell s’hi acosta havent estat conseller i delegat a Madrid, i l’exregidor Raimundo Viejo (En Comú Podem) és diputat al Congrés.

Batet ja va escriure el desembre de 2015 en aquest setmanari les sensacions d’un salt en la responsabilitat política, quan va ser designada com a número 2 a les llistes del PSOE per Madrid al costat del nou president Pedro Sánchez. “El meu compromís amb el socialisme neix de les lliçons de vida dels meus mestres, de l’activisme de la gent de Gràcia, i de l’exitós projecte socialdemòcrata que Pasqual Maragall va desplegar a la ciutat de Barcelona”, deia. I hi posava fins i tot noms en clau de barri: “Escrivint aquestes línies em vénen al cap llocs, persones i olors del passat. Records de la meva infantesa com l’olor del forn de pa on treballava la meva mare, les cares del veïns i veïnes del carrer on vivíem, les vistes del mar i del Tibidabo des del pont de Vallcarca, o les classes a les Escoles Gravi de Els Penitents. Esther, Luís, Fidel i Francesc són els noms de mestres d’aquella època que, d’una manera o altra, m’han acompanyat al llarg de la vida”.

El primer secretari del PSC de Gràcia, Jesús Jiménez, s’ha referit a Batet com a “dona intel·ligent, preparada, compromesa i treballadora” “El seu ministeri atraurà moltes mirades, i ella estarà a l’alçada”, ha afegit. El portaveu del grup municipal socialista a Gràcia, Alberto Lacasta, admet que està “emocionat per ella” en tant que “vallcarquina orgullosa, federalista constitucionalista, amiga i curranta nata”. La secretarària d’organització del PSC de Gràcia, Cristina González, posa l’accent en “la bona feina d’anys, la tenacitat i la intel·ligència” de Batet i en la clau feminista del nou govern “perquè la igualtat plena arribarà quan a les dones no se’ns exigeixi ser tan capaces per arribar a llocs de responsabilitat com no se’ls ho demana als homes. L’exprimer secretari del PSC de Gràcia, Xavier Barberà, es ratifica en el que va escriure al seu blog el 2016: “Mai s’ha guardat la informació i els coneixements només per a ella. Vol que els militants de base estiguin al cas dels afers parlamentaris, i els ha explicat de manera rigorosa però didàctica, entenedora i col·loquial”.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *