Els Lluïsos de Gràcia es proclamen campions de Primera Catalana

Un any després d’un descens cruel de Copa Catalunya, els Lluïsos de Gràcia han aconseguit l’ascens a la màxima categoria del bàsquet català per la porta gran, proclamant-se campions de Primera Catalana en una final a quatre disputada a Santa Coloma de Queralt. L’equip entrenat per Carles Rofes va derrotar l’AESE de l’Hospitalet a les semifinals (71-63), en un partit molt complicat, que es va començar malament pels graciencs i que es va acabar decidint a la pròrroga. A la final, el rival va ser el Mataró B, i el partit va ser molt ajustat fins el descans. El parcial de 5 a 17 al tercer quart favorable als graciencs va sentenciar la final, i malgrat que els mataronins van intentar donar-li la volta al marcador, les cistelles de Víctor i Francesc Pla van sentenciar el partit, van deixar el marcador en el definitiu 48-55 i van permetre els blaus aixecar la copa de campions.

L’equip de Rofes ha fet una temporada per emmarcar, van acabar la lliga regular en segona posició, amb només quatre partits perduts en tot l’any i sent, de llarg, la millor defensa de la lliga. El balanç de 26 victòries i 4 derrotes va valer els blaus per classificar-se en segona posició, la qual cosa feia que els graciencs haguessin de jugar una eliminatòria prèvia contra els segons classificats dels altres grups, per accedir a la final de la categoria. A l’eliminatòria prèvia, el CB Castellar i l’UE Horta van ser els rivals, però cap dels dos va poder aturar el potencial gracienc.

Una temporada que quedarà en la memòria dels graciencs, que va començar marcada per dos retorns indispensables, el de Carles Rofes a la banqueta i el de Víctor Pla dirigint l’equip des de la posició de base, i que ha estat marcada per tres lesions greus de genoll, la del Medir Tena, l’Arnau Canyes i el Ricard José, que han fet que l’equip donés el millor de si mateix per aconseguir aixecar el trofeu de campió.

La temporada vinent tornarà a haver-hi dos equips graciencs disputant la Copa Catalunya masculina, amb el Vedruna Gràcia i l’ascens de Lluïsos. A la part baixa de Primera Catalana, el Safa Claror es jugava el seguir o no a la categoria la temporada vinent, en la promoció de descens, tant en categoria masculina com femenina. Tots dos van aconseguir guanyar l’eliminatòria, i seguiran un any més a Primera Catalana, juntament amb el Bàsquet Claret (masculí) i els Lluïsos de Gràcia (femení).

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *