Un súper cooperatiu estudia presentar-se a la licitació al mercat nou

Societat

El nou mercat de l’Abaceria encara no ha licitat els llocs previstos per a un supermercat i per a petites cooperatives de consum, però ja hi ha aspirants no només de col·lectius locals que es volen instal·lar en el nou espai dedicata petites cooperatives sinó que hi ha un projecte de súper cooperatiu que treballa per presentar-se a la licitació del gran espai dedicat a supermercat. La iniciativa, sota el nom de Food Coop BCN, es presenta aquest dilluns a la Sedeta (19h) amb el suport de la plataforma Gràcia On Vas després de prop de tres mesos de treball en xarxa. Aprofitant un nou passi a la ciutat del documental Food Coop de Tom Boothe, que explica la història de la cooperativa alimentària del mateix nom que va néixer a Brooklyn fa 45 anys, el projecte de Food Coop BCN preveu fer aterrar a Barcelona un model que ja funciona més a prop com la rèplica més exacta de Brooklyn, La Louve, a París, des de 2016, o a nivell català El Brot de Reus o l’Egarenca de Terrassa. “Seria el primer mercat que plantejaria un súper d’aquest tipus; tindria un valor referencial”, apunta Toni Ramon, portaveu de Gràcia On Vas. El model de Brooklyn, situat a la Union Street de Park Slope, té 17.000 socis que alhora fan de treballadors i a canvi de la seva contribució poden comprar amb uns descomptes que van del 20 al 40%.