Volem ser valents

per Clara Darder

Sabeu que és la valentia? “Doncs realitzar i/o vèncer els propis temors o dubtes, actuant amb fermesa davant d’una situació que abans no ens atrevíem. La valentia es demostra en les noves accions, petites o grans heroïcitats”. La definició és ben clara i comprensible però després de llegir-la què heu pensat? Algun cop heu estat valents? Algun vegada heu superat les vostres pors? Com ho heu fet? I si no es així, podríeu fer-ho ara? Per iniciar aquesta transformació, primer hem familiaritzar-nos amb les nostres pors. Seria un gran què poder saber quines són i quina mida tenen.

Fins on arriben i com ens limiten en el nostre dia a dia. I després l’altra gran pregunta que ens hem de fer: tenim ganes d’alliberar-nos de l’addicció a la infelicitat?
Sovint ens és més fàcil queixar-nos constantment i no sortir de la nostra zona de confort justificant que les coses no ens van bé. En el fons estem pensant: “Si no em moc tot està tranquil i controlo la meva infelicitat, buscar la felicitat és més incert i esgotador”. Amb allò de “Virgencita, virgencita que me quede como estoy” justifiquem no moure’ns.

I com podríem començar a bellugar-nos? Doncs pensant el projecte i els objectius, per treballar aconseguint-los. Demanant ajuda i entenent les nostres pors per minimitzar riscos. I imaginant “què aconseguiré si obtinc els resultats desitjats”. Millorar ens fa sentir bé i assolir nous desafiaments augmenta la nostra autoestima. Punt clau per sentir-nos més valents. Si millorem les habilitats que ens creiem que ens manquen, millorem com a persones i podrem trobar la nostra valentia interior per seguir endavant.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *