Nit de festa folk-patxanga amb els catalans Morena i els occitans Lhi Balòs

La primavera Folk segueix al CAT amb concerts de dos grups de l’escena més jove: Morena i Lhi Balós. Dues propostes innovadores que demostren que la barreja de folk amb d’altres estils funciona. El divendres 15 de juny a partir de les 22 h, el Tradicionàrius es convertirà en una sala de festa tradipatxanguera catalana i occitana. Morena són ambient festiu. El trio buscava un gènere innovador, una barreja impossible i una combinació amb el folk i van crear la Tradipatxanga, amb què han aconseguit un estil musical extravagant. En el seu repertori s’hi poden trobar versions de hits de les darreres dècades amb lletres fresques i plenes d’humor. Exemples: Gat Nou – I want to break FREE; LLoca – Loba de la Shakira; Camisa hortera – La camisa negra de Juanes; o Embarbussada. Aquest concert al CAT serà el comiat de la banda després de cinc anys de projecte.

L’altra banda de la nit, Lhi Balòs, el grup de Trad’rock del Piemont, és una barreja de ska, reggae, balcan-folk i música irlandesa amb melodies tradicionals en occità. Fan textos irònics i festius però també de més reflexius en defensa de la seva terra, de la seva llengua i cultura, tot bastit d’un rigorós enfocament de la música i dels arranjaments.•

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *