Carla Carbonell: “Volem tornar a gaudir de la normalitat de la Festa Major, després d’un Bicentenari accidentat”

Carla Carbonell (Barcelona, 1983) ha estat reescollida aquest dijous passat presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, l’entitat que mou l’acció més multitudinària i internacionalment coneguda de la Vila. Tot just acabat el Bicentenari, l’edició 201 ja té molts aspectes concretats.

Com se celebra una edició 201 després d’un Bicentenari?
Tornant a gaudir de la normalitat de la festa. Però és que a més el Bicentenari ha estat accidentat, pels atemptats, i això encara li ha donat un caràcter més excepcional. Aquest 2018 volem encara més que mai una Festa Major normal.

Què fareu del que va quedar penjat?
No tindrem per ara monument als festers, però sí mural en una mitgera, prop de plaça de la Vila.

Preveieu fer algun recordatori dels atemptats?
No volem convertir el dia més important de la festa, el del lliurament dels premis -el dia 17-, en un dia de lamentació. Però tindrem un record per les víctimes segur.

Què hi trobarà el visitant de nou en aquesta edició de la festa?
Malauradament un carrer menys, Placeta Sant Miquel, però probablement dos de nous per al 2019. També l’espai de Joanic canvia de funcionament: la Fundació n’agafa el control i es converteix en plaça de les arts escèniques.

Ja fa molts anys que hi ha un pacte entre festa oficial i alternativa.
Sí. Falta un pas: que transformin més l’espai amb un guarnit i que s’adequin als límits de concerts que posem a la resta de carrers. Per convivència. Tot i així, compleixen els horaris.

Anem prou ràpid per integrar els nouvinguts, la gentrificació?
Segurament no, però la nostra porta està oberta. I l’eina més fàcil és explotar el guarnit. Per això estem fent la campanya #Festeunllocalafesta. Tot és començar. Tot és entrar.

Per què segueixes de presidenta?
Crec que ara mateix no hi havia relleu. Han estat quatre anys exageradament intensos. Ens vam trobar amb un merder a l’entrar [auditoria amb desfalcs de l’anterior president] i ara hem aconseguit un espai de cohesió positiva.

La segona part de mandat ja no pot vendre Bicentenari.
Ens vénen de gust quatre anys -que seran els últims d’aquesta junta- i que ens permetran inventar, en la línia del Despertar de Gràcia i el recorregut pels 22 carrers. O com el Ball de Mascarades que vam estrenar al febrer. Volem fer alguna cosa a la tardor.

Quan et van elegir el 2014 es va fer una lectura política [militant d’ERC], i ara faràs tàndem amb l’exregidor Guillem Espriu [PSC].
És inevitable, però jo en cap moment dels quatre anys he fet un posicionament polític, i així serà en els propers quatre anys. Tots fem política, però no partidisme. Espriu no ve com a exregidor sinó com a coneixedor de la festa i de les entitats. Si algú hi vol veure colors polítics, millor ara, que estem més compensats. Ell farà un paper fantàstic.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *