L’ANC es concentrarà per Festa Major a Joanic amb l’assaig de l’11-S, un míting i un sopar groc

Gràcia continuarà enguany prenent el pols independentista en plena Festa Major aquest cop amb una reconcentració d’actes a la plaça Joanic i deixant de banda la plaça del Nord com escenari secundari que els grups independentistes han utilitzat també en els últims dos anys. Encara amb el programa definitiu pendent de tancar detalls i noms dels protagonistes, l’estructura dels actes en un dels dies de la Festa Major, aquest cop el 21 d’agost, pivotarà com sempre al voltant de la concentració-assaig del tipus de mobilització que es faci per la Diada de l’11 de setembre. La nova executiva local de l’ANC, encapçalada ara per Jordi Guilleumes, encara no ha tancat la manera d’executar aquest assaig que en anys anteriors ha tingut forma de V baixa aprofitant l’eix Escorial-Pi i Margall, de cadena humana unint fins a 14 places de Gràcia o de manifestació-concentració de colors al llarg del carrer Escorial.

Aquesta vegada, no obstant això, i com a conseqüència de la creixent reivindicació a favor del símbol del color groc, hi ha un altre acte que està agafant força de manera paral·lela: la convocatòria d’un sopar groc, com els que ja s’estan

fent per tot el territori, des de Palma fins a Barcelona, per recollir diners a favor dels presos polítics.
Entre la resta de les poques coses que encara se saben del programa específic independentista inclòs en la Festa Major, un clàssic dels últims anys, hi haurà també la tertúlia política que en els dos anys anteriors s’havia fet a la plaça del Nord, amb els representants dels partits sobiranistes amb representació al Parlament (PDeCAT, ERC, CUP i Demòcrates) i de BCN En Comú.

Enguany la Fundació Festa Major ha previst convertir l’escenari de la plaça Joanic en un espai dedicat a les arts escèniques, i concretament a la dansa, i així havia demanat a l’ANC que se sumés en el tancament de festa del dia 21, però l’assemblea de Gràcia optarà finalment pels concerts i la música de ball fins a l’hora de tancament oficial.

 

Cuixart truca des de la presó a la 34a concentració dels dilluns. La periodista Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart, veïns de Gràcia, va assistir a la concentració de plaça de la Vila i va rebre la trucada del pres polític allà mateix. “Llibertat, llibertat!”, van cridar els concentrats, entre els quals els actors Pep Planas i Carles Arquimbau. Dissabte 16 els CDR i l’ANC fan una jornada de consum responsable a la Virreina.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *