La CGT obre la seu central nova a Camp d’en Grassot

La CGT, tercer sindicat de Catalunya en nombre d’afiliats i amb més de 800 delegats a la ciutat de Barcelona, s’ha traslladat a Gràcia, concretament al barri del Camp d’en Grassot, des del passat divendres, tancant etapa a l’històric edifici de Via Laietana on compartia espai -i conflictes- amb altres centrals sindicals. La inauguració de la nova seu, al carrer Pare Laínez 18-24, a escassos metres de la caserna de la Guàrdia Civil, va tenir com a principals activitats una exposició i una xerrada sobre la lluita pel reconeixement del patrimoni sindical i els diferents conflictes amb Treball i CCOO a l’antiga seu. Un pica pica amb poesia i un sopar amb projecció del documental La Sonrisa Etíope de Pepe Rubianes van completar l’acte.

La central anarcosindicalista es trasllada així de la mítica planta 9 de l’edifici dels sindicats de Via Laietana a un bloc acabat de reformar i “llest per acollir el doble d’afiliats”, com comenta orgullós en Jose, el conserge dels matins. Tot i ser conscients que han d’actuar a tota la ciutat, i que la seva principal tasca és la defensa dels interessos dels treballadors, l’Eva i en Carlos, secretaria d’acció sindical i responsable de comunicació i premsa respectivament, creuen que “estar a Gràcia és una oportunitat” per treballar conjuntament i coordinar-se amb el «fort teixit associatiu i els moviments socials» del barri, en especial, amb “el moviment llibertari històricament arrelat a Gràcia”.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *