Educació activa la línia suspesa del Poveda i amplia les ràtios d’alumnes a Gràcia i Grassot

Societat

El Consorci d’Educació ha anunciat aquest dijous un paquet de mesures especials per paliar el dèficit de places d’escola pública a Gràcia un cop aquesta setmana s’ha tancat el procés d’assignació amb 62 demandes més de l’oferta prevista en els centres públics del districte (i amb 72 vacants, per contra, en els centres privats). La proposta més destacada és l’activació de la segona línia de l’escola Pare Poveda, que l’any passat es va haver de tancar i que enguany ja no s’havia ofertat en principi, amb un total de 25 places. Tots els centres de Vila de Gràcia i de Camp d’en Grassot, per la seva banda, passaran de 25 a 26 places “i retornaran a la situació anterior si hi ha alguna vacant”, segons han apuntat en roda de premsa els responsables del Consorci. L’activació de la segona línia del Pare Poveda, ubicat a l’avinguda de Vallcarca, a tocar d’on s’ha d’aixecar el futur institut Vallcarca, posa en qüestió la hipòtesi compartida pel Consorci i la comunitat educativa d’utilitzar les aules buides de l’escola d’aquesta segona línia per engegar l’activitat de l’institut abans que estigui acabada la nova instal·lació. “No quedarà hipotecada la planificació de l’institut amb aquesta mesura”, ha apuntat la gerent del Consorci, Mercè Massa. L’Assemblea Groga havia proposat l’obertura de dos bolets a Gràcia per paliar el nou dèficit de places d’escola pública i la coordinadora d’AMPA s’hi havien mostrat en contra subratllant que prioritàriament s’han d’omplir les places d’escoles que tenen encara oferta. El comissionat d’Educació, Miquel Àngel Essomba, ha remarcat en tot cas que “mai havia passat que la demanda pública superés la concertada, i això ens obliga a avançar cap a un model d’equilibri”.