Casa Vicens se suma a Festa Major transformant el jardí i el Festigàbal es consolida a la Sedeta

La Festa Major de Gràcia ja desgrana els seus principals trumfos informatius quan falten menys de dos mesos per a l’edició 201, un cop superat el Bicentenari, i aquesta setmana ja es poden explicar els plans d’una incorporació de nivell, la Casa Vicens, i de la consolidació d’una altracita obligada que en els últims anys ha ajudat a eixamplar la base de la festa, el Festigàbal.
Casa Vicens, la casa museu del carrer Carolines, està ultimant un acord amb la Fundació Festa Major i el Districte per convertir-se en espai de festa que passaria en primer terme per arranjar de manera excepcional el nou jardí, que actualment està presidit per palmeres, fènixs, plantes trepadores, magnòlies i roses, entre altres espècies vegetals. Encara es coneixen pocs detalls d’aquesta transformació festiva i puntual, però fonts coneixedores de les negociacions apunten que també hi haurien entrades amb descomptes durant els dies de festa i que el que s’ha descartat almenys enguany és un escenari amb actuacions de música ambiental.

Per la seva banda, la sala Heliogàbal ha anunciat els primers noms del cartell del Festigàbal, que tindrà lloc els dies 17 i 18 d’agost als Jardins de la Sedeta, un espai que els programadors admeten que comencen a “sentir-se seu” després de la marxa l’any 2015 de plaça Rovira, on se celebrava la programació tradicionalment. Com ja ha succeït en altres programacions de Festa Major, el fet que l’any passat s’hagués de suspendre tot el Festigàbal a causa dels atemptats de la Rambla ha provocat que alguns dels artistes anunciats l’any passat ja estiguin al cartell d’enguany. És el cas de Me & The Bees, que ja van estar presents en l’edició de 2009 a Rovira i havien de tocar l’any passat en la segona nit a la Sedeta. També Museless repetirà però en la versió DJ, i els que s’afegeixen al cartell d’enguany són La Plata, Sandré i Za!; aquests últims ja hi havien estat el 2010.

Encara en un altre focus de festa, segueix oberta la negociació entre el Districte, els veïns de la plaça del Nord i el casal popular Tres Lliris per la continuïtat de les festes alternatives a la plaça. Dijous passat es va produir un segon contacte Districte-veïns sense prou resultats per obrir la comunicació oficial amb Tres Lliris. Fonts de l’assemblea del casal han argumentat que la negociació ha de permetre que hi hagi “quan més consens millor”, però també han apuntat que amb el precedent dels dos anys anteriors, sense incidents remarcables, Lliris s’ha guanyat la continuïtat: “tenim tot el dret de fer-les, com els castellers o qualsevol carrer; som les úniques festes fetes explicitament des del jovent i per al jovent, i els últims anys demostren que són unes festes volgudes pel barri per l’èxit d’afluència i el nostre compliment d’horaris”.

, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *