El PDeCAT comença el debat per canviar mig grup municipal

Com qui no vol la cosa, tots els grups municipals amb representació a Gràcia han començat a fer petits moviments organitzatius en clau interna per conèixer qui seguirà, qui vol repetir i qui dóna per superada (o no) la fase política poc agradïda de conseller de districte. Els primers a fer-ho de manera oficial han estat des de la setmana passada el grup municipal demòcrata, el PDeCAT, conscients que amb la normativa interna que tenen en mà, hauran de canviar a l’inici o en el decurs del proper mandat més de la meitat dels seus representants actuals.

Actualment, dels cinc consellers que té el PDeCAT -i ocupada la cinquena plaça que fins fa un any va correspondre a Unió, dos dels principals dirigents locals, la portaveu, Berta Clemente, i Esteve Suñé, compliran a final de mandat el límit de vuit anys de conseller i obligatòriament han de deixar pas a nous noms a l’agrupació. Encara un tercer dirigent, la consellera Sílvia Mayor, que es va incorporar al grup municipal a mig mandat anterior, tindrà un marge de dos anys si es decideix a continuar.

Clemente, que es va estrenar a Gràcia el 2011 fent tàndem amb l’aleshores portaveu i actual secretari del Govern Víctor Cullell i després va ser portaveu recolzant la tasca de la regidora Maite Fandos, defensa que “amb dos mandats n’hi ha prou perquè cal donar pas; ser conseller és un gran aprenentatge i ara hem de treballar per fer un traspàs bo”. Clemente s’ha integrat en l’equip de campanya de l’alcaldable del PDeCAT a Barcelona i vencedora de les primàries internes Neus Munté i no amaga la il·lusió de seguir fent carrera política més enllà de Gràcia, a l’Ajuntament.

Per la seva banda, Suñé, que en aquests vuit anys també ha compatibilitzat la dedicació de conseller amb aspiracions dins de la JNC, apunta en conversa amb aquest setmanari un futur immediat a l’empresa privada. Mayor, per la seva banda, ha admès que hi ha “la possibilitat de seguir” almenys fins al 2021. “S’ha de veure com queda tot; no em tanco a res”, apunta.

En aquest escenari, els dos altres consellers actuals, Sílvia Manzano, que va entrar al grup el 2015, i Joan Amell, que va substituir el democristià Jordi Daura l’any passat, tenen números per assumir més responsabilitats, també en funció de la possible dedicació. El model que se seguirà, en qualsevol cas, és d’equilibri entre els consellers amb dedicació parcial i consellers amb dedicació exclusiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *