La reforma de Príncep d’Astúries donarà pas a un canvi de sentit a Vallirana

Societat

La reforma de l’avinguda Príncep d’Astúries -també notícia en els últims dies pel debat sobre el canvi de nom- té un apèndix en el canvi de mobilitat a la zona que dilluns passat va traduir-se en un pacte entre els veïns del carrer Carolines i el Districte de Gràcia: en ple debat encara sobre l’impacte de Casa Vicens, un primer cap a la pacificació de Carolines serà l’execució d’un canvi de sentit al carrer Vallirana. Vallirana, una petita via en forma d’ela que connecta Príncep d’Astúries amb Guillem Tell, és un pas ben conegut pels conductors que volen enllaçar Gran de Gràcia amb plaça Molina i el carrer Balmes. Els vehicles atravessen Carolines, tomben a l’esquerra cap a Príncep d’Astúries i de seguida s’endinsen per Vallirana cap a la dreta per sortir cap amunt a Guillem Tell i cap a l’esquerra cap a plaça Molina/Balmes. Mobilitat ha detectat, sobretot als matins, un trànsit de pas molt elevat que segueix aquest recorregut i que hauria de buscar altres alternatives en carrers menys directes però més amples com Madrazo, Via Augusta, Maria Cubí o Granada del Penedès. La idea final, segons han apuntat fonts municipals, és “trencar” aquest recorregut de sortida per Vallirana i fer triomfar la tesi que els cotxes ja no passarien per Carolines perquè no els serviria per anar fins a Balmes. Si la dinàmica no canviés, la taula veïnal entre Districte i els veïns de Carolines, que es manté activa des de mitjans de 2017, es tornaria a reunir per avaluar altres possibilitats. Fonts municipals opinen, en tot cas, que el canvi de sentit a Vallirana permetrà observar si hi ha una davallada de la circulació. El canvi a Vallirana és la mesura alternativa a una altra que ja es va posar aquesta tardor passada sobre la taula i que, de moment, s’ha descartat: el canvi de sentit de Carolines mateix, de manera que capvehicles entrés ja des del carrer Gran o pogués continuar cap a Príncep d’Astúries venint des de Torrent de l’Olla.